71689146_2602548639767507_94879047935118

Over

Voeding is mijn passie. Ik ben er iedere dag mee bezig, kan me er volledig in verdiepen en ben altijd bereid er meer over te leren. Al op jonge leeftijd was ik vaak in de keuken te vinden. Naarmate ik ouder werd kwam er ook een grotere interesse in de chemische en fysische aspecten van koken en voeding. Die interesse is blijven groeien dus was de volgende logische stap om te beginnen met de opleiding voedings- en dieetkunde. 

Voeding is vanzelfsprekend een essentieel onderdeel van ons leven, en dus is het ook big business. Producenten en verkopers van voeding opteren steeds meer voor (ongezonde) snelle oplossingen die desnoods tot aan de deur geleverd worden, vaak vergezeld door reclamecampagnes in de media. Mensen zien, mede dankzij het enorme aanbod, vaak door de bomen het bos niet meer en weten niet meer wat gezond zijn betekent. Dit is waar ik kan helpen. Op basis van wetenschappelijke studies en literatuur leer ik je wat gezonde voeding is en hoe je een gezonde levensstijl moet handhaven.

De taak van een diëtist gaat veel verder dan alleen maar hulp bieden bij het afslanken. Je gezondheid moet centraal staan in het leven en een groot deel van je gezondheid wordt bepaald door wat je eet. Voeding is onze bron van energie, maar het beschermt ons ook tegen tal van ziektes en bevordert onze gezondheid. We kunnen via een gezond voedingspatroon tal van kwalen vermijden. Denk aan s diabetes type 2, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, leverproblemen, darmklachten, enzoverder. Ook wanneer er al reeds problemen zijn kan een gezonde levensstijl helpen bij het oplossen van die problemen en de kans op verdere kwalen of ziektes verlagen.

Jij en je lichaam zijn uniek. Bescherm je lichaam met gezonde voeding en een gezonde levensstijl, en leef zonder zorgen. 

Preventie is beter dan genezen.