- Roman Schmidt
Appel-havercake

Aantal porties :
8
Aantal calorieën:
200
Ingrediënten:
3 eieren
20 gram stevia
Snuifje zout
40 gram arachideolie (of een andere neutrale olie)
150 gram haver
60 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
Halve eetlepel kaneelpoeder
4 appelen, in blokjes gesneden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C
Doe de eieren samen met de stevia en het snuifje zout in een kom en klop het mengsel met een garde of keukenmachine tot het luchtig en schuimig is
Voeg de olie toe en het klop het mengsel nog 1 minuut
Voeg de bloem, haver, kaneel, en bakpoeder toe en roer door het beslag
Voeg de gesneden appels toe en roer het door het beslag
Verdeel het beslag in een bakvorm (lichtjes ingevet met olie)
Bak de cake 40 minuten op 175°C
Tip: je kan wat lijnzaad toevoegen voor extra vezels
Tip: je kan het beslag ook in mini muffinvormen bakken om zo grote porties te vermijden