• Roman Schmidt

Appel-havercake


Aantal porties :

8


Aantal calorieën:

200


Ingrediënten:

  • 3 eieren

  • 20 gram stevia

  • Snuifje zout

  • 40 gram arachideolie (of een andere neutrale olie)

  • 150 gram haver

  • 60 gram bloem

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • Halve eetlepel kaneelpoeder

  • 4 appelen, in blokjes gesneden


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C

  • Doe de eieren samen met de stevia en het snuifje zout in een kom en klop het mengsel met een garde of keukenmachine tot het luchtig en schuimig is

  • Voeg de olie toe en het klop het mengsel nog 1 minuut

  • Voeg de bloem, haver, kaneel, en bakpoeder toe en roer door het beslag

  • Voeg de gesneden appels toe en roer het door het beslag

  • Verdeel het beslag in een bakvorm (lichtjes ingevet met olie)

  • Bak de cake 40 minuten op 175°C


Tip: je kan wat lijnzaad toevoegen voor extra vezels


Tip: je kan het beslag ook in mini muffinvormen bakken om zo grote porties te vermijden

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt