• Roman Schmidt

bananenbrood met walnoten


Aantal:

1 cake (14 porties)

Calorieën per portie:

155


Ingrediënten:


Droge ingrediënten:

  • 125gr amandelmeel

  • 125gr boekweitmeel

  • 3gr bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel


  • 3 eieren


Natte ingrediënten:

  • 3 grote, rijpe bananen

  • 1 eetlepel agavesiroop

  • 1 theelepel vanille-essence


  • 2 handjes walnoten



Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175º celcius

  • Weeg de droge ingrediënten af in een kom en meng goed

  • Klop de eitjes zachtjes los

  • Pel de bananen en prak ze met een vork

  • Voeg hier de agavesiroop, vanille-essence en ook het eimengsel aan toe en zet rustig onder elkaar

  • Meng nu de droge ingrediënten geleidelijk aan onder de natte ingrediënten

  • Gebruik hiervoor een spatel

  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm

  • Hak de walnoten grof en strooi ze over het beslag

  • Duw de stukjes noot even zacht aan zodat ze een beetje in het beslag zitten

  • Bak de cake gedurende +/- 40 minuten in de voorverwarmde oven

  • Controleer of de cake al een mooi kleurtje heeft en dek indien nodig af met zilverpapier

  • Laat nog +/- 10 minuten verder bakken

  • Controleer met behulp van een priem of prikker of de cake klaar is

  • Laat het gebak afkoelen op een taartrooster


34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt