- Roman Schmidt
bananenbrood met walnoten

Aantal:
1 cake (14 porties)
Calorieën per portie:
155
Ingrediënten:
Droge ingrediënten:
125gr amandelmeel
125gr boekweitmeel
3gr bakpoeder
1 theelepel kaneel
3 eieren
Natte ingrediënten:
3 grote, rijpe bananen
1 eetlepel agavesiroop
1 theelepel vanille-essence
2 handjes walnoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º celcius
Weeg de droge ingrediënten af in een kom en meng goed
Klop de eitjes zachtjes los
Pel de bananen en prak ze met een vork
Voeg hier de agavesiroop, vanille-essence en ook het eimengsel aan toe en zet rustig onder elkaar
Meng nu de droge ingrediënten geleidelijk aan onder de natte ingrediënten
Gebruik hiervoor een spatel
Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
Hak de walnoten grof en strooi ze over het beslag
Duw de stukjes noot even zacht aan zodat ze een beetje in het beslag zitten
Bak de cake gedurende +/- 40 minuten in de voorverwarmde oven
Controleer of de cake al een mooi kleurtje heeft en dek indien nodig af met zilverpapier
Laat nog +/- 10 minuten verder bakken
Controleer met behulp van een priem of prikker of de cake klaar is
Laat het gebak afkoelen op een taartrooster