- Roman Schmidt
Bulgur met kikkererwten en pompoen

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
637
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel koolzaadolie
3 uien grof gesneden
2 teentjes look fijn gesneden
1 butternut pompoen in blokjes gesneden
2 paprika’s in blokjes gesneden (gele of oranje voor het esthetische zicht)
4 wortelen in ringen gesneden
2 blikken kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld, of vers gemaakt)
1 eetlepel ras el hanout
50gr ongekookte (volkoren) bulgur/persoon
2 eetlepels fijngesneden peterselie
4 medjoul dadels
40gr amandelen (gehakt of schilfers)
Peper en zout
Bereiding:
Stoof de uien op in 3 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten
Voeg de pompoen, paprika en wortelen toe en stoof verder aan voor 3 minuten
Voeg de look en ras el hanout toe en stoof het verder aan voor een minuut
Voeg water toe tot het geheel onderstaat
Voeg de kikkererwten er aan toen
Laat het koken tot de wortelen gaar zijn (20-40minuten)
Kook ondertussen de bulgur gaar volgens verpakking
Voeg bij de gegaarde bulgur de peterselie, medjoul dadels, amandelen, eetlepel olijfolie en koolzaadolie
Tips: je kan in plaats van amandelen feta gebruiken (150gr)