• Roman Schmidt

Bulgur met kikkererwten en pompoen


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

637


Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel koolzaadolie

  • 3 uien grof gesneden

  • 2 teentjes look fijn gesneden

  • 1 butternut pompoen in blokjes gesneden

  • 2 paprika’s in blokjes gesneden (gele of oranje voor het esthetische zicht)

  • 4 wortelen in ringen gesneden

  • 2 blikken kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld, of vers gemaakt)

  • 1 eetlepel ras el hanout

  • 50gr ongekookte (volkoren) bulgur/persoon

  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

  • 4 medjoul dadels

  • 40gr amandelen (gehakt of schilfers)

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Stoof de uien op in 3 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten

  • Voeg de pompoen, paprika en wortelen toe en stoof verder aan voor 3 minuten

  • Voeg de look en ras el hanout toe en stoof het verder aan voor een minuut

  • Voeg water toe tot het geheel onderstaat

  • Voeg de kikkererwten er aan toen

  • Laat het koken tot de wortelen gaar zijn (20-40minuten)


  • Kook ondertussen de bulgur gaar volgens verpakking

  • Voeg bij de gegaarde bulgur de peterselie, medjoul dadels, amandelen, eetlepel olijfolie en koolzaadolie


Tips: je kan in plaats van amandelen feta gebruiken (150gr)

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven