• Roman Schmidt

Chili con carne


Aantal personen:

4

Calorieën per portie:

570


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 400gr filet americain

  • 2 grote uien gesneden

  • 2 paprika’s in blokjes gesneden

  • 1 selderstengel gesneden

  • 3 teentjes look fijn gesneden

  • 1 theelepel van elk: komijn, oregano, tijm en smoked paprika

  • Chilivlokken naar smaak

  • 400gr rode bonen

  • 1 flesje bier (4.5-6%)

  • 500ml tomaten coulis + eventueel wat water om bij aan te vullen (het geheel moet onderstaan)

  • Peper en zout

  • 60gr ongekookte rijst


Bereiding:

  • Verhit de olie in een pot op hoog vuur

  • Bak het vlees aan. Zorg dat het vlees mooi aangebakken is

  • Voeg de uien, look, parika en selder toe en bak het mee gedurden 5 minuten

  • Voeg de kruiden toe en stoof ze mee voor een minuut

  • Voeg de bonen toe (recept voor verse bonen kan je vinden op de site)

  • Doe het bier in de pot en laat het 5 minuten koken

  • Voeg de tomatenpasata toe en laat 1.5uur koken



Tip: als je het vegetarisch of vegan wilt maken vervang dan de 400gr filet americain met nog 400gr bonen


Tip: eet er een salade van tomaat, avocado, koriander en limoenzest bij


8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven