- Roman Schmidt
Chocomousse

Aantal porties:
8
Calorieën per portie:
141 kcal
Ingrediënten:
7 eiwitten
¼ theelepel citroensap
170gr pure chocolade (minimum 70%)
40gr witte suiker
Bereiding:
Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade in de microgolf in pulsen van 10 seconden of smelt hem au bain-marie
Voeg de eiwitten samen met het citroensap in een kom en begin ze stijf te kloppen
Voeg de suiker toe wanneer het eiwit mooi wit begint te worden
Klop verder tot het eiwit mooi stijf is, maar let op, klop niet te lang want dan begint het te schiften
Spatel 1/3de van het geklopte eiwit bij de gesmolten chocolade (de chocolade mag niet meer op het vuur staan) en klop dit goed in de chocolade met een garde
Voeg de rest van het eiwit bij de chocolade en spatel dit rustige onder de chocolade
Verdeel de chocolademousse in de potjes en laat het zeker 2-3 uur afkoelen
Tip: werk af met kruiden zoals citroenmelisse, citroenverbena, munt, basilicum, verse bessen, …