• Roman Schmidt

Chocomousse



Aantal porties:

8


Calorieën per portie:

141 kcal


Ingrediënten:

  • 7 eiwitten

  • ¼ theelepel citroensap

  • 170gr pure chocolade (minimum 70%)

  • 40gr witte suiker


Bereiding:

  • Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade in de microgolf in pulsen van 10 seconden of smelt hem au bain-marie

  • Voeg de eiwitten samen met het citroensap in een kom en begin ze stijf te kloppen

  • Voeg de suiker toe wanneer het eiwit mooi wit begint te worden

  • Klop verder tot het eiwit mooi stijf is, maar let op, klop niet te lang want dan begint het te schiften

  • Spatel 1/3de van het geklopte eiwit bij de gesmolten chocolade (de chocolade mag niet meer op het vuur staan) en klop dit goed in de chocolade met een garde

  • Voeg de rest van het eiwit bij de chocolade en spatel dit rustige onder de chocolade

  • Verdeel de chocolademousse in de potjes en laat het zeker 2-3 uur afkoelen

Tip: werk af met kruiden zoals citroenmelisse, citroenverbena, munt, basilicum, verse bessen, …


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven