- Roman Schmidt
Dahl met linzen

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
570
Ingrediënten:
5 eetlepels olijfolie
3 grote uien, in blokjes gesneden
3 tenen look fijngesneden
Gember (5 cm lang) geraspt of fijngesneden
Kruidenmengeling: 1 koffielepel van elk kruid: komijn, korianderpoeder, kurkuma, cayennepeper en garam masala
5 tomaten, in blokjes gesneden
400 ml light kokosroom
600 gr linzen (blik en uitgelekt of vers gekookt)
60 gr volkoren rijst/persoon
Bereiding:
Doe de olie in een grote pot op middelmatig vuur en fruit de uien gedurende 10 minuten aan
Voeg de look, gember en de kruidenmengeling er aan toe en bak gedurende 1 minuut
Voeg de tomaten er aan toe. Zet het vuur harder en laat 3 minuten uitkoken
Zet het vuur terug zachter, voeg dan de room en de linzen toe. Als er onvoldoende vocht in de pot is kan je wat water toevoegen
Laat het geheel 40 minuten sudderen
Serveer het met de rijst
Tips: In plaats van rijst kan je ook naanbrood of volkorenbrood serveren