• Roman Schmidt

Dahl met linzen


Aantal personen:

4

Calorieën per portie:

570


Ingrediënten:

5 eetlepels olijfolie

3 grote uien, in blokjes gesneden

3 tenen look fijngesneden

Gember (5 cm lang) geraspt of fijngesneden

Kruidenmengeling: 1 koffielepel van elk kruid: komijn, korianderpoeder, kurkuma, cayennepeper en garam masala

5 tomaten, in blokjes gesneden

400 ml light kokosroom

600 gr linzen (blik en uitgelekt of vers gekookt)

60 gr volkoren rijst/persoon


Bereiding:

  • Doe de olie in een grote pot op middelmatig vuur en fruit de uien gedurende 10 minuten aan

  • Voeg de look, gember en de kruidenmengeling er aan toe en bak gedurende 1 minuut

  • Voeg de tomaten er aan toe. Zet het vuur harder en laat 3 minuten uitkoken

  • Zet het vuur terug zachter, voeg dan de room en de linzen toe. Als er onvoldoende vocht in de pot is kan je wat water toevoegen

  • Laat het geheel 40 minuten sudderen

  • Serveer het met de rijst


Tips: In plaats van rijst kan je ook naanbrood of volkorenbrood serveren

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven