• Roman Schmidt

Falafel met pikante paprikasaus


Aantal personen:

4


Ingrediënten:

Voor de falafels

  • 500gr geweekte kikkererwten (500gr gedroogde kikkererwten weken in water gedurende 24 uur)

  • 2 teentjes look

  • 1 sjallot

  • 1 eetlepel komijnzaad

  • Een grote bussel peterselie fijngesneden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Eventueel wat water om het geheel smeuig te maken

  • 5 eetlepels bloem of kikkererwtenmeel

Voor de paprikasaus:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 ui fijngesneden

  • 2 teentjes look fijngesneden

  • 2 paprika's in stukken gesneden

  • 1 eetlepel harissa

  • Koffielepel tijm

  • Koffielepel paprikapoeder

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 200ml bouillon (naar keuze)

Bereiding:

Voor de falafels

  • Giet het vocht van de kikkererwten

  • Doe de sjallot, look, olijfolie, komijnzaad en peterselie in een keukenrobot en mix het glad

  • Voeg de kikkererwten in delen toe aan de massa. Mix tussendoor

  • Voeg de eetlepels bloem toe aan het geheel

  • De massa moet kneedbaar zijn zoals gehakt voor gehaktballen

  • Als de massa te vast is kan je wat water toevoegen

  • Rol er 14-20 falafels van

  • Verwarm de friteuse op 170°C

  • Bak de falafels 5 minuten

  • Het beste resultaat behaal je door de falafels nog een tweede maal te bakken (net zoals frieten)

Voor de paprikasaus

  • Verwarm een pot op matig vuur en voeg de olijfolie toe als de pot warm is

  • Voeg de ui en look toe en stoof ze gedurende 3 minuten

  • Voeg vervolgens de paprika toe en stoof het geheel op gedurende 10 minuten

  • Doe de tijm, paprikapoeder, tomatenpuree en harissa in de pot en stoof alles 2 minuten mee

  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel 20 minuten simmeren

  • Mix de saus

Tip: eet het als voorgerechtje of als hoofgerecht in een volkoren pita met een koolsalade

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt