• Roman Schmidt

Fattoush


Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • Halve rode ui in ringen gesneden

  • Theelepel granaatappelmelasse of balsamicoazijn

  • 1 tomaat in grove stukken gesneden

  • Een stuk komkommer van 10cm in grove stukken gesneden

  • Handvol sla

  • Volkoren Libanees brood of volkoren wrap

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Peper en zout

  • Eventueel munt, koriander of peterselie


Bereiding:

Verwarm een oven op 200°C

Wrijf het Libanees brood of de wrap in met een beetje olie

Rooster het brood of wrap tot het gekleurd is (3-7minuten)

Doe de uienringen in een slakom met een theelepel granaatappelmelasse en een beetje zout (zo wordt de uiensmaak minder fel)

Snijd ondertussen je groenten

Voeg de gesneden groenten en kruiden bij de uien en zet rond

Breek het brood of wrap in stukken

Dresseer de sla met olijfolie en nog een beetje granaatappelmelasse of balsamicoazijn


Tip: dit is heerlijk met falafels:


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven