• Roman Schmidt

Gepimpte tomatensoep


Aantal personen:

1


Ingrediënten:


Voor de tomatensoep

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 uien grof gesneden

  • 2 teentjes look grof gesneden

  • 2 stengels selder grof gesneden

  • 1 wortel fijn gesneden

  • 1 dunne prei grof gesneden

  • 1 eetlepel tijm

  • 2 tot 3 liter water

  • 1 liter tomaten pasata of 1kg verse tomaten

  • 3 bouillonblokjes naar keuze


Voor het pimpen

  • Een handvol spinazie

  • 50 gr feta

  • 50 tot 100gr linzen of kikkererwten

  • 1 theelepel korianderzaadjes fijn gestampt

  • Een snuifje sumak (optioneel)


Bereiding:


Tomatensoep

  • Zet een grote pot op matig vuur en voeg de olijfolie toe

  • Stoof de ui, look, selder, wortel en prei aan gedurende 5 tot 10 minuten (de groenten moeten wat slinken)

  • Voeg de tijm na 5 minuten stoven toe

  • Doe de tomaten of de pasata in de pot met de bouillonblokjes

  • Voeg nog water toe (de hoeveelheid water bepaald hoe dik de soep gaat zijn)

  • Kook de soep tot de groenten gaar zijn (20-30 minuten)

  • Mix de soep (je kan ze natuurlijk ook niet mixen)


  • Pimpen

  • Schep een kom tomatensoep uit

  • Leg de spinazie erin en werk af met de feta, sumak, korianderzaad en de peulvruchten


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven