- Roman Schmidt
Geroosterde granen met wortelen en dille

Aantal personen:
1
Calorieën per portie:
407
Ingrediënten:
Zakje ebly
2 eetlepels olijfolie
4 verse wortels, ontdaan van het loof en in de lengte doorgesneden
4 takjes verse tijm
3 tenen look, in de helft gesneden
Dille
Bereiding:
Verwarm de oven op 220°C
Kook de ebly gaar
Doe de wortelen samen met 1 eetlepel olie, de tijm en de look in een braadslee
Zet alles rond en bak de wortelen gaar in de oven (10-15 minuten)
Haal de takken tussen de wortes eruit (de tijmblaadjes mogen nog aan de wortelen kleven)
Doe de wortels en ebly in een kom en werk af met fijngesneden dille en 1 eetlepel olijfolie (gebruik de beste die je hebt om af te werken)
Tip: je kan ook gedroogde tijm gebruiken
Tip: let op dat je wortels en look niet aanbranden. Als je ziet dat het begint aan te branden, roer het geheel dan eens rond
8 keer bekeken0 reacties