• Roman Schmidt

Geroosterde granen met wortelen en dille


Aantal personen:

1

Calorieën per portie:

407


Ingrediënten:

  • Zakje ebly

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 verse wortels, ontdaan van het loof en in de lengte doorgesneden

  • 4 takjes verse tijm

  • 3 tenen look, in de helft gesneden

  • Dille


Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220°C

  • Kook de ebly gaar

  • Doe de wortelen samen met 1 eetlepel olie, de tijm en de look in een braadslee

  • Zet alles rond en bak de wortelen gaar in de oven (10-15 minuten)

  • Haal de takken tussen de wortes eruit (de tijmblaadjes mogen nog aan de wortelen kleven)

  • Doe de wortels en ebly in een kom en werk af met fijngesneden dille en 1 eetlepel olijfolie (gebruik de beste die je hebt om af te werken)


Tip: je kan ook gedroogde tijm gebruiken

Tip: let op dat je wortels en look niet aanbranden. Als je ziet dat het begint aan te branden, roer het geheel dan eens rond

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt