• Roman Schmidt

Geroosterde granen met wortelen en dille


Aantal personen:

1

Calorieën per portie:

407


Ingrediënten:

  • Zakje ebly

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 verse wortels, ontdaan van het loof en in de lengte doorgesneden

  • 4 takjes verse tijm

  • 3 tenen look, in de helft gesneden

  • Dille


Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220°C

  • Kook de ebly gaar

  • Doe de wortelen samen met 1 eetlepel olie, de tijm en de look in een braadslee

  • Zet alles rond en bak de wortelen gaar in de oven (10-15 minuten)

  • Haal de takken tussen de wortes eruit (de tijmblaadjes mogen nog aan de wortelen kleven)

  • Doe de wortels en ebly in een kom en werk af met fijngesneden dille en 1 eetlepel olijfolie (gebruik de beste die je hebt om af te werken)


Tip: je kan ook gedroogde tijm gebruiken

Tip: let op dat je wortels en look niet aanbranden. Als je ziet dat het begint aan te branden, roer het geheel dan eens rond

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven