- Roman Schmidt
Geroosterde wortel met abrikozen, honing en zaden

Aantal personen
2
Ingrediënten
500gr wortels, geschild
8 abrikozen, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
2 eetlepels zonnebloempitten
Een halve theelepel tijmblaadjes
Een theelepel korianderzaadjes (fijn gestampt of fijngehakt)
Een halve theelepel karwijzaadjes (fijn gestampt of fijngehakt)
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C
Meng de wortelen, abrikozen, olijfolie, honing, tijm, karwij, korianderzaad, peper en zout tezamen in een bakplaat
Bak de groenten gedurende 15 minuten
Voeg na 15 minuten de zonnebloempitten toe en rooster het geheel nog 10 minuten
Eet het met een pita ingesmeerd met olie en sumak
Een platte kaas met wat citroensap en look gaat hier ook heerlijk bij