• Roman Schmidt

Geroosterde wortel met abrikozen, honing en zaden


Aantal personen

2


Ingrediënten

  • 500gr wortels, geschild

  • 8 abrikozen, gehalveerd

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel honing

  • 2 eetlepels zonnebloempitten

  • Een halve theelepel tijmblaadjes

  • Een theelepel korianderzaadjes (fijn gestampt of fijngehakt)

  • Een halve theelepel karwijzaadjes (fijn gestampt of fijngehakt)

  • Peper en zout


Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C

  • Meng de wortelen, abrikozen, olijfolie, honing, tijm, karwij, korianderzaad, peper en zout tezamen in een bakplaat

  • Bak de groenten gedurende 15 minuten

  • Voeg na 15 minuten de zonnebloempitten toe en rooster het geheel nog 10 minuten


Eet het met een pita ingesmeerd met olie en sumak

Een platte kaas met wat citroensap en look gaat hier ook heerlijk bij

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven