- Roman Schmidt
Aspergesoep met dragon

Aantal personen:
6
Calorieën per persoon:
63 kcal
Ingrediënten:
Eetlepel arachideolie
3 uien
Wit van een prei
Halve knolselder
10-12 witte asperges
Een bouillonblokje (kippenbouillon of groentebouillon)
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
Een blad lavas (optioneel)
Witte peper en zout
Dragon
Bereiding:
Snijd 3 uien en het wit van een prei in ringen
Schil een halve knolselder en een aardappel en snijd ze in blokjes
Doe hetzelfde met een tiental asperges (bewaar de topjes om de soep mee af te werken)
Stoof alles aan in een eetlepel olie gedurende 5 minuten
Voeg water toe tot de groenten onderstaan
Gebruik een bouillonblokje, tijm, rozemarijn, een blad lavas (optioneel) en witte peper om het af te kruiden
Kook het gedurende 20 minuten
Mix het geheel en laat de topjes van de asperges nog 2 minuten meekoken.
Werk af met dragon.