• Roman Schmidt

Aspergesoep met dragon


Aantal personen:

6

Calorieën per persoon:

63 kcal


Ingrediënten:

  • Eetlepel arachideolie

  • 3 uien

  • Wit van een prei

  • Halve knolselder

  • 10-12 witte asperges

  • Een bouillonblokje (kippenbouillon of groentebouillon)

  • 1 takje rozemarijn

  • 2 takjes tijm

  • Een blad lavas (optioneel)

  • Witte peper en zout

  • Dragon


Bereiding:

  • Snijd 3 uien en het wit van een prei in ringen

  • Schil een halve knolselder en een aardappel en snijd ze in blokjes

  • Doe hetzelfde met een tiental asperges (bewaar de topjes om de soep mee af te werken)

  • Stoof alles aan in een eetlepel olie gedurende 5 minuten

  • Voeg water toe tot de groenten onderstaan

  • Gebruik een bouillonblokje, tijm, rozemarijn, een blad lavas (optioneel) en witte peper om het af te kruiden

  • Kook het gedurende 20 minuten

  • Mix het geheel en laat de topjes van de asperges nog 2 minuten meekoken.

  • Werk af met dragon.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven