- Roman Schmidt
Stoverij van berlottibonen, venkel en dragon

Aantal personen:
2
Calorieën per persoon:
671 kcal
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot fijngesneden
2 wortelen in ringen gesneden
Een halve venkel in stukjes gesneden
2 lepels bloem
100ml witte wijn
500ml groente- of kippenbouillon
1 blik berlottibonen, uitgelekt
100ml room 20%
2 eetlepels fijngesneden dragon
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
8 aardappel ter grootte van een ei
Bereiding:
Stoof de sjalot, venkel en wortel op in de olie gedurende 5-10 minuten op matig vuur
Voeg de lepels bloem eraan toe en laat de bloem uitbakken gedurende 2 minuten
Neem een garde, voeg de wijn toe en roer alles mooi bij elkaar
Voeg dan geleidelijk aan de bouillon toe en roer tot een homogeen geheel
Laat het geheel 20 minuten op zacht vuur sudderen
Kook ondertussen de aardappelen
Voeg de bonen, room, dragon, peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe
Verwarm het geheel nog een minuut