• Roman Schmidt

Stoverij van berlottibonen, venkel en dragon


Aantal personen:

2

Calorieën per persoon:

671 kcal


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 sjalot fijngesneden

  • 2 wortelen in ringen gesneden

  • Een halve venkel in stukjes gesneden

  • 2 lepels bloem

  • 100ml witte wijn

  • 500ml groente- of kippenbouillon

  • 1 blik berlottibonen, uitgelekt

  • 100ml room 20%

  • 2 eetlepels fijngesneden dragon

  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak

  • 8 aardappel ter grootte van een ei


Bereiding:

  • Stoof de sjalot, venkel en wortel op in de olie gedurende 5-10 minuten op matig vuur

  • Voeg de lepels bloem eraan toe en laat de bloem uitbakken gedurende 2 minuten

  • Neem een garde, voeg de wijn toe en roer alles mooi bij elkaar

  • Voeg dan geleidelijk aan de bouillon toe en roer tot een homogeen geheel

  • Laat het geheel 20 minuten op zacht vuur sudderen

  • Kook ondertussen de aardappelen

  • Voeg de bonen, room, dragon, peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe

  • Verwarm het geheel nog een minuut


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt