• Roman Schmidt

Chicken tikka masala


Aantal personen:

4

Calorieën per persoon:

670 kcal


Ingrediënten:

Marinade:

  • 300gr kippendijen

  • 200gr volle yoghurt

  • Sap van een citroen

  • 1 koffielepel garam masala

  • 1 koffielepel cayennepeper

  • 1 eetlepel vers geraspte gember

  • 4 tenen look fijngesneden


Saus:

  • 3 eetlepels arachideolie of olijfolie

  • 2 uien in ringen gesneden

  • 6 tenen look fijngesneden

  • Chilipeper fijngesneden (de hoeveelheid kan je zelf kiezen)

  • 1 eetlepel korianderpoeder

  • 1 koffielepel kurkuma

  • 1 eetlepel garam malasa

  • 5 tomaten in stukken gesneden

  • 1 blik tomaten

  • 1 blik kokosmelk light

  • Gemarineerde kip

  • 300gr linzen

  • 1 eetlepel geraspte gember

  • Peper en zout

  • 3 eetlepels volle yoghurt


  • 60gr rijst per persoon


Bereiding:

Marinade:

  • Voeg al de ingrediënten bij elkaar en laat alles een nacht of minstens 4 uur trekken


Saus:

  • Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur en voeg de ui toe met een beetje zout

  • Voeg na 5 minuten de look en chilipeper toe en bak verder aan gedurende 3 minuten

  • Voeg de garam masala, korianderpoeder en kurkuma er aan toe en bak mee gedurende een minuut

  • Voeg de verse tomaten er aan toe en laat ze wat uitkoken. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten

  • Voeg de het blik tomaten er aan toe samen met het blik kokosmelk

  • Verhit ondertussen een grilpan tot zeer warm en gril de kippendijen aan beide kanten (hoeft niet gaar te zijn)

  • Voeg de kippendijen bij de saus en suder de saus gedurende een uur

  • Voeg de laatste 5 minuten de linzen en gember toe aan de saus

  • Werk af met 3 eetlepels volle yoghurt


Tip: in plaats van rijst kan je het ook met een volkoren naanbrood eten


87 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt