- Roman Schmidt
Chicken tikka masala

Aantal personen:
4
Calorieën per persoon:
670 kcal
Ingrediënten:
Marinade:
300gr kippendijen
200gr volle yoghurt
Sap van een citroen
1 koffielepel garam masala
1 koffielepel cayennepeper
1 eetlepel vers geraspte gember
4 tenen look fijngesneden
Saus:
3 eetlepels arachideolie of olijfolie
2 uien in ringen gesneden
6 tenen look fijngesneden
Chilipeper fijngesneden (de hoeveelheid kan je zelf kiezen)
1 eetlepel korianderpoeder
1 koffielepel kurkuma
1 eetlepel garam malasa
5 tomaten in stukken gesneden
1 blik tomaten
1 blik kokosmelk light
Gemarineerde kip
300gr linzen
1 eetlepel geraspte gember
Peper en zout
3 eetlepels volle yoghurt
60gr rijst per persoon
Bereiding:
Marinade:
Voeg al de ingrediënten bij elkaar en laat alles een nacht of minstens 4 uur trekken
Saus:
Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur en voeg de ui toe met een beetje zout
Voeg na 5 minuten de look en chilipeper toe en bak verder aan gedurende 3 minuten
Voeg de garam masala, korianderpoeder en kurkuma er aan toe en bak mee gedurende een minuut
Voeg de verse tomaten er aan toe en laat ze wat uitkoken. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten
Voeg de het blik tomaten er aan toe samen met het blik kokosmelk
Verhit ondertussen een grilpan tot zeer warm en gril de kippendijen aan beide kanten (hoeft niet gaar te zijn)
Voeg de kippendijen bij de saus en suder de saus gedurende een uur
Voeg de laatste 5 minuten de linzen en gember toe aan de saus
Werk af met 3 eetlepels volle yoghurt
Tip: in plaats van rijst kan je het ook met een volkoren naanbrood eten