• Roman Schmidt

Gezonde focaccia met ricotta en tomaat


Aantal personen:

4

Calorieën per vierde stuk:

413 kcal


Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 150gr volkorenbloem

  • 250gr bloem

  • 10gr gedroogde gist

  • 10gr olijfolie

  • 230gr water

  • 2 eetlepels gehakte rozemarijn


  • 2 tomaten in schijven gesneden

  • 100gr ricotta

  • Basilicum


Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed het gedurende 10 minuten (je kan ook een keukenrobot gebruiken)

  • Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plaats in een ingevette kom

  • Haal het deeg uit de kom en vorm het in een rechthoek op een bakplaat

  • Zet de oven op 200º celsius

  • Leg de tomatenschijven op de focaccia en bak de focaccia gedurende 40 minuten

  • Werk af met de ricotta (verspreid het wat over de focaccia) en basilicum

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven