• Roman Schmidt

Latkes met koolrabi en prei


Aantal personen:

4

Calorieën per 3 latkes:

260 kcal


Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s geraspt

  • 2 preien in halve ringen gesneden

  • Zout en peper

  • 1 ei

  • 4 eetlepels volkorenbloem


Bereiding:

  • Doe de geraspte koolrabi en de gesneden prei in een kom en voeg er een koffielepel zout aan toe

  • Laat het 15 minuten staan zodat het vocht uit de groenten komt

  • Knijp al het vocht eruit en verwijder het uit de kom

  • Voeg het ei en peper toe aan de groenten en meng het geheel

  • Doe de lepels bloem erbij en zet alles nog eens om

  • Verwarm een grote pan (antikleef) op gematigd vuur en voeg 3 eetlepels olie aan toe

  • Wanneer de olie warm is kan je een grote lepel groentemengeling toevoegen. Probeer er 5-6 in een pan te bakken

  • Herhaal tot het beslag op is


Tip: eet het met tzatziki of griekse yoghurt met look en peterselie


Tip: om het glutenvrij te maken kan je 150gr geraspte aardappel gebruiken in plaats van de bloem. Voeg de aardappel dan toe wanneer je het zout op de koolrabi en prei doet


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven