- Roman Schmidt
Latkes met koolrabi en prei

Aantal personen:
4
Calorieën per 3 latkes:
260 kcal
Ingrediënten:
2 koolrabi’s geraspt
2 preien in halve ringen gesneden
Zout en peper
1 ei
4 eetlepels volkorenbloem
Bereiding:
Doe de geraspte koolrabi en de gesneden prei in een kom en voeg er een koffielepel zout aan toe
Laat het 15 minuten staan zodat het vocht uit de groenten komt
Knijp al het vocht eruit en verwijder het uit de kom
Voeg het ei en peper toe aan de groenten en meng het geheel
Doe de lepels bloem erbij en zet alles nog eens om
Verwarm een grote pan (antikleef) op gematigd vuur en voeg 3 eetlepels olie aan toe
Wanneer de olie warm is kan je een grote lepel groentemengeling toevoegen. Probeer er 5-6 in een pan te bakken
Herhaal tot het beslag op is
Tip: eet het met tzatziki of griekse yoghurt met look en peterselie
Tip: om het glutenvrij te maken kan je 150gr geraspte aardappel gebruiken in plaats van de bloem. Voeg de aardappel dan toe wanneer je het zout op de koolrabi en prei doet