• Roman Schmidt

Latkes met koolrabi en prei


Aantal personen:

4

Calorieën per 3 latkes:

260 kcal


Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s geraspt

  • 2 preien in halve ringen gesneden

  • Zout en peper

  • 1 ei

  • 4 eetlepels volkorenbloem


Bereiding:

  • Doe de geraspte koolrabi en de gesneden prei in een kom en voeg er een koffielepel zout aan toe

  • Laat het 15 minuten staan zodat het vocht uit de groenten komt

  • Knijp al het vocht eruit en verwijder het uit de kom

  • Voeg het ei en peper toe aan de groenten en meng het geheel

  • Doe de lepels bloem erbij en zet alles nog eens om

  • Verwarm een grote pan (antikleef) op gematigd vuur en voeg 3 eetlepels olie aan toe

  • Wanneer de olie warm is kan je een grote lepel groentemengeling toevoegen. Probeer er 5-6 in een pan te bakken

  • Herhaal tot het beslag op is


Tip: eet het met tzatziki of griekse yoghurt met look en peterselie


Tip: om het glutenvrij te maken kan je 150gr geraspte aardappel gebruiken in plaats van de bloem. Voeg de aardappel dan toe wanneer je het zout op de koolrabi en prei doet


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt