- Roman Schmidt
Flatbread met paprikasaus en za'atar

Aantal personen:
2
Calorieën per wrap:
340 kcal
Ingrediënten:
Voor de paprikasaus:
3 eetlepels olijfolie
Een ui fijngesneden
2 teentjes look fijngesneden
3 paprika’s fijngesneden
Een koffielepel oregano
Een koffielepel tijm
Een mespunt komijn
Optioneel een koffielepel karwijzaad
3 tomaten fijn gesnijden
Peper, zout en cayennepeper
4 volkoren wraps
Enkele koffielepels za’atar (4 eetlepels wit sesamzaad, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel tijm, 1 koffielepel sumak en een mespunt komijn)
2 tomaten in schijven gesneden
Eventueel fetakaas
Bereiding
Voor de saus:
Doe de olie in een pot op matig vuur
Voeg de ajuin en paprika toe met een klein beetje zout en laat 10 minuten stoven
Voeg de look, oregano, tijm, komijn en karwij toe en laat het een minuut mee bakken
Voeg de tomaten er aan toe en laat het geheel een 20 minuten koken
Mix alles en kruid af met peper, zout en cayenne peper
Afwerken:
Verwarm de oven voor op 180º celsius
Doe een beetje saus op een volkorenwrap
Strooi er wat za’ater over en garneer met tomaat en eventueel met feta
Bak het 5-10 minuten in de oven
Tip: je kan de saus gemakkelijk bijhouden en gebruiken in andere gerechten