• Roman Schmidt

Flatbread met paprikasaus en za'atar


Aantal personen:

2

Calorieën per wrap:

340 kcal


Ingrediënten:

Voor de paprikasaus:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Een ui fijngesneden

  • 2 teentjes look fijngesneden

  • 3 paprika’s fijngesneden

  • Een koffielepel oregano

  • Een koffielepel tijm

  • Een mespunt komijn

  • Optioneel een koffielepel karwijzaad

  • 3 tomaten fijn gesnijden

  • Peper, zout en cayennepeper


4 volkoren wraps

  • Enkele koffielepels za’atar (4 eetlepels wit sesamzaad, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel tijm, 1 koffielepel sumak en een mespunt komijn)

  • 2 tomaten in schijven gesneden

  • Eventueel fetakaas


Bereiding

Voor de saus:

  • Doe de olie in een pot op matig vuur

  • Voeg de ajuin en paprika toe met een klein beetje zout en laat 10 minuten stoven

  • Voeg de look, oregano, tijm, komijn en karwij toe en laat het een minuut mee bakken

  • Voeg de tomaten er aan toe en laat het geheel een 20 minuten koken

  • Mix alles en kruid af met peper, zout en cayenne peper

Afwerken:

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius

  • Doe een beetje saus op een volkorenwrap

  • Strooi er wat za’ater over en garneer met tomaat en eventueel met feta

  • Bak het 5-10 minuten in de oven

Tip: je kan de saus gemakkelijk bijhouden en gebruiken in andere gerechten

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven