• Roman Schmidt

Vegetarische moussaka


Aantal personen:

4

Calorieën per persoon:

620 kcal


Ingrediënten:

Griekse tomatensaus:

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Een ui fijngesneden

  • 2 teentjes look fijngesneden

  • Koffielepel tijm

  • Halve koffielepel oregano

  • Mespunt nootmuskaat

  • Mespunt kaneel

  • 500ml tomatenpasata

  • Peper en zout


Magere kaassaus:

  • 500ml halfvolle melk

  • 2 eetlepels bloem

  • 50gr pecorino of parmezaan geraspt

  • 50gr feta


  • 2 courgetten in plakken of schijven gesneden

  • 2 aubergines in plakken of schijven gesneden

  • 4 eetlepels olie

  • 4 grote aardappelen in dunne schijven gesneden

  • 2 bollen mozzarella

  • 10 kerstomaten


Bereiding:

Griekse tomatensaus:

  • Doe de olijfolie in een potje op matig vuur en voeg de ui en look toe

  • Stoof het 3 minuten op

  • Voeg de kruiden er aan toe en stoof verder aan voor 30 seconden

  • Voeg de tomaten pasta eraan toe en laat het 15 minuten zacht pruttelen


Magere kaassaus:

  • Doe 500ml halfvolle melk in een potje en doe er de 2 grote lepels bloem bij

  • Klop het los met een garde

  • Verwarm het geheel en laat het 2 minuten koken

  • Zet het vuur af, roer de kaas erdoor en kruid het geheel af met peper en zout


  • Doe de courgette-en aubergineschijven in een kom en giet er de olijfolie over

  • Zet alles rond en verwarm een grillpan

  • Grill de schijven tot te mooi gekleurd zijn en zet opzij


  • Verwarm de oven op 180° celsius

  • Neem een grote ovenschotel en schep wat tomatensaus op de bodem

  • Leg er een laag aardappel op en daarop een laag kaassaus

  • Leg op de kaassaus een laag courgetten en aubergines

  • Leg er terug een laag tomatensaus op en herhaal het proces tot alles is op gebruikt

  • Leg er op het einde de mozzarella en kerstomaten op

  • Bak het gedurende 20-30 minuten


17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven