- Roman Schmidt
Vegetarische moussaka

Aantal personen:
4
Calorieën per persoon:
620 kcal
Ingrediënten:
Griekse tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie
Een ui fijngesneden
2 teentjes look fijngesneden
Koffielepel tijm
Halve koffielepel oregano
Mespunt nootmuskaat
Mespunt kaneel
500ml tomatenpasata
Peper en zout
Magere kaassaus:
500ml halfvolle melk
2 eetlepels bloem
50gr pecorino of parmezaan geraspt
50gr feta
2 courgetten in plakken of schijven gesneden
2 aubergines in plakken of schijven gesneden
4 eetlepels olie
4 grote aardappelen in dunne schijven gesneden
2 bollen mozzarella
10 kerstomaten
Bereiding:
Griekse tomatensaus:
Doe de olijfolie in een potje op matig vuur en voeg de ui en look toe
Stoof het 3 minuten op
Voeg de kruiden er aan toe en stoof verder aan voor 30 seconden
Voeg de tomaten pasta eraan toe en laat het 15 minuten zacht pruttelen
Magere kaassaus:
Doe 500ml halfvolle melk in een potje en doe er de 2 grote lepels bloem bij
Klop het los met een garde
Verwarm het geheel en laat het 2 minuten koken
Zet het vuur af, roer de kaas erdoor en kruid het geheel af met peper en zout
Doe de courgette-en aubergineschijven in een kom en giet er de olijfolie over
Zet alles rond en verwarm een grillpan
Grill de schijven tot te mooi gekleurd zijn en zet opzij
Verwarm de oven op 180° celsius
Neem een grote ovenschotel en schep wat tomatensaus op de bodem
Leg er een laag aardappel op en daarop een laag kaassaus
Leg op de kaassaus een laag courgetten en aubergines
Leg er terug een laag tomatensaus op en herhaal het proces tot alles is op gebruikt
Leg er op het einde de mozzarella en kerstomaten op
Bak het gedurende 20-30 minuten