- Roman Schmidt
Granola

Portie:
45gram
Calorieën per portie:
200 kcal
Ingrediënten:
400gr havervlokken
70gr zonnebloempitte
50gr pompoenpitten
40gr amandelen (of amandelschilfers)
40gr walnoten
60gr gedroogde kokos
100gr gedroogd fruit naar keuze (rozijnen, gojibessen, veenbessen of cranberries, kersen, …)
90gr arachideolie (of maïsolie)
100ml ahornsiroop
Geraspte schil van 1 sinaasappel + plus een beetje van het sap (kleine kneep op de halve appelsien)
4 theelepels kaneel
Optioneel: 1 theelepel vanille essence
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng de olie, ahornsiroop, beetje sinaasappelsap en de kaneel toe. Optioneel de vanille essence
Meng de rest van de ingrediënten, behalve de kokossnippers en het gedroogd fruit, in een grote kom en voeg olie-ahornsiroopmengsel toe en meng alles tezamen
Spreid het mengsel gelijkmatig op de bakplaat en zet het ongeveer 30min in de oven tot het goudbruin is
Schep het elke 10 minuten om
Voeg de laatste 10 minuten de gedroogde kokos en het gedroogd fruit toe
Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos. Zo blijft hij enkele weken houdbaar
Tip: speel zelf met het soort noten, pitten, zaden en smaakmakers die je toevoegt. Je kan niets misdoen
Tip: als je een lekkerder en krokanter resultaat wilt vervang de arachideolie dan met kokosolie. Dan moet je de kokosolie wel smelten