• Roman Schmidt

Granola


Portie:

45gram


Calorieën per portie:

200 kcal


Ingrediënten:

  • 400gr havervlokken

  • 70gr zonnebloempitte

  • 50gr pompoenpitten

  • 40gr amandelen (of amandelschilfers)

  • 40gr walnoten

  • 60gr gedroogde kokos

  • 100gr gedroogd fruit naar keuze (rozijnen, gojibessen, veenbessen of cranberries, kersen, …)

  • 90gr arachideolie (of maïsolie)

  • 100ml ahornsiroop

  • Geraspte schil van 1 sinaasappel + plus een beetje van het sap (kleine kneep op de halve appelsien)

  • 4 theelepels kaneel

  • Optioneel: 1 theelepel vanille essence


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier

  • Meng de olie, ahornsiroop, beetje sinaasappelsap en de kaneel toe. Optioneel de vanille essence

  • Meng de rest van de ingrediënten, behalve de kokossnippers en het gedroogd fruit, in een grote kom en voeg olie-ahornsiroopmengsel toe en meng alles tezamen

  • Spreid het mengsel gelijkmatig op de bakplaat en zet het ongeveer 30min in de oven tot het goudbruin is

  • Schep het elke 10 minuten om

  • Voeg de laatste 10 minuten de gedroogde kokos en het gedroogd fruit toe

  • Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos. Zo blijft hij enkele weken houdbaar


Tip: speel zelf met het soort noten, pitten, zaden en smaakmakers die je toevoegt. Je kan niets misdoen


Tip: als je een lekkerder en krokanter resultaat wilt vervang de arachideolie dan met kokosolie. Dan moet je de kokosolie wel smelten

60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven