• Roman Schmidt

Heilbot met Provençaalse saus


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

395


Ingrediënten:

  • 500gr heilbot

  • olijfolie

  • 500gr champignons in schijfjes (of in 4) gesneden

  • 1 grote ui in halve ringen gesneden

  • 4 tenen look fijngesneden

  • 1 chilipeper fijngesneden

  • 3 paprika’s in reepjes gesneden

  • 4 tomaten in stukken gesneden (of 1 blik tomatenblokjes)

  • 3 laurier bladen

  • 1 eetlepel tijm

  • 1 eetlepel rozemarijn

  • 2 eetlepels kappertjes

  • 100gr olijven gesneden


Bereiding:

  • Verwarm een pan op hoog vuur. Voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe en bak de champignons

  • Wanneer de champignons mooi gebakken zijn (3-4 minuten), voeg dan opnieuw 2 eetlepels olijfolie toe, samen met de ui, look en chilipeper

  • Doe na 2 minuten de reepjes paprika (eventueel ook een scheut witte wijn) bij in de pan en bak mee gedurende 5 minuten

  • Voeg de kruiden, tomaten, kappertjes en olijven toe

  • Kook gedurende 10-15 minuten

  • Bak de vis in 3 eetlepels olijfolie. Je kan de vis ook stomen


Tips: werk het gerecht af met wat frisse rucola. De Provençaalse saus past ook perfect bij vlees, gevogelte en bbq

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt