- Roman Schmidt
Heilbot met Provençaalse saus

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
395
Ingrediënten:
500gr heilbot
olijfolie
500gr champignons in schijfjes (of in 4) gesneden
1 grote ui in halve ringen gesneden
4 tenen look fijngesneden
1 chilipeper fijngesneden
3 paprika’s in reepjes gesneden
4 tomaten in stukken gesneden (of 1 blik tomatenblokjes)
3 laurier bladen
1 eetlepel tijm
1 eetlepel rozemarijn
2 eetlepels kappertjes
100gr olijven gesneden
Bereiding:
Verwarm een pan op hoog vuur. Voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe en bak de champignons
Wanneer de champignons mooi gebakken zijn (3-4 minuten), voeg dan opnieuw 2 eetlepels olijfolie toe, samen met de ui, look en chilipeper
Doe na 2 minuten de reepjes paprika (eventueel ook een scheut witte wijn) bij in de pan en bak mee gedurende 5 minuten
Voeg de kruiden, tomaten, kappertjes en olijven toe
Kook gedurende 10-15 minuten
Bak de vis in 3 eetlepels olijfolie. Je kan de vis ook stomen
Tips: werk het gerecht af met wat frisse rucola. De Provençaalse saus past ook perfect bij vlees, gevogelte en bbq