• Roman Schmidt

Herfstsoep


Aantal porties:

8


Aantal calorieën per portie:

93


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie (olijfolie, arachideolie, maïsolie, …)

  • 3 uien in ringen gesneden

  • 1 prei in ringen gesneden (alleen het wit)

  • 1 kleine knolselder in stukken gesneden

  • 2-3 pastinaken in stukken gesneden

  • 300 gram schorseneren (diepvries)

  • 1 aardappel in blokjes

  • 1 eetlepel tijm (gedroogd of vers)

  • 2 vetarme bouillonblokjes

  • 2-3 liter water

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Verhit de olie in een grote pot op matig vuur

  • Voeg de ui en prei toe en stoof ze gedurende 3 minuten

  • Voeg dan de knolselder, pastinaak en tijm toe en stoof verder aan voor 3 minuten

  • Doe het water in de pot en voeg de schorseneren, aardappel en bouillonblokjes toe

  • Laat het geheel koken gedurende 20-30 minuten

  • Mix de soep

  • Kruid af naar smaak met peper en zout



23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt