- Roman Schmidt
Herfstsoep

Aantal porties:
8
Aantal calorieën per portie:
93
Ingrediënten:
3 eetlepels olie (olijfolie, arachideolie, maïsolie, …)
3 uien in ringen gesneden
1 prei in ringen gesneden (alleen het wit)
1 kleine knolselder in stukken gesneden
2-3 pastinaken in stukken gesneden
300 gram schorseneren (diepvries)
1 aardappel in blokjes
1 eetlepel tijm (gedroogd of vers)
2 vetarme bouillonblokjes
2-3 liter water
Peper en zout
Bereiding:
Verhit de olie in een grote pot op matig vuur
Voeg de ui en prei toe en stoof ze gedurende 3 minuten
Voeg dan de knolselder, pastinaak en tijm toe en stoof verder aan voor 3 minuten
Doe het water in de pot en voeg de schorseneren, aardappel en bouillonblokjes toe
Laat het geheel koken gedurende 20-30 minuten
Mix de soep
Kruid af naar smaak met peper en zout
23 keer bekeken0 reacties