• Roman Schmidt

Hummus van aubergine en pompoen

Bijgewerkt: feb 8


Ingrediënten:

  • 1 aubergine in stukken gesneden

  • 4 eetlepels olijfolie

  • Theelepel oregano

  • Theelepel tijm

  • Theelepel venkelzaad

  • Theelepel komijn

  • 1/4de pompoen in blokjes gesneden

  • 250gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

  • 1 eetlepel walnootolie

  • Sap van een halve citroen

  • Peper Zout


Bereiding:

  • Doe de aubergine, 2 eetlepels olijfolie en kruiden in de oven 200°C voor 30 min

  • Doe na 10 minuten de pompoen en nog een eetlepel olijfolie er bij

  • Haal de groenten uit de oven en voeg er de kikkererwten, walnootolie, de laatste lepel olijfolie en citroensap aan toe

  • Mix alles met een blender of keukenmachine

  • Kruid af met peper en zout


Tip: voeg wat water toe als het mengsel te dik is

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt