- Roman Schmidt
Hummus van aubergine en pompoen
Bijgewerkt: feb 8

Ingrediënten:
1 aubergine in stukken gesneden
4 eetlepels olijfolie
Theelepel oregano
Theelepel tijm
Theelepel venkelzaad
Theelepel komijn
1/4de pompoen in blokjes gesneden
250gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 eetlepel walnootolie
Sap van een halve citroen
Peper Zout
Bereiding:
Doe de aubergine, 2 eetlepels olijfolie en kruiden in de oven 200°C voor 30 min
Doe na 10 minuten de pompoen en nog een eetlepel olijfolie er bij
Haal de groenten uit de oven en voeg er de kikkererwten, walnootolie, de laatste lepel olijfolie en citroensap aan toe
Mix alles met een blender of keukenmachine
Kruid af met peper en zout
Tip: voeg wat water toe als het mengsel te dik is
1 keer bekeken0 reacties