• Roman Schmidt

Kokosmousse met ananas en passievrucht


Aantal personen:

6


Calorieën per portie:

117


Ingrediënten:

  • 4 eiwitten

  • 20gr suiker

  • 200gr kokosroom (als je een uit blik neemt, gebruik dan de harde, gestolde kokosroom)

  • 200gr ananas in blokjes gesneden

  • 3 passievruchten


Bereiding:

  • Klop de eiwitten stijf

  • Voeg de suiker geleidelijk aan toe aan de eiwitten

  • blijf kloppen tot het eiwit aan de kom blijft kleven

  • Roer de kokos los in een aparte kom

  • Voeg het eiwit in drie maal toe (eerst 1/3de van het eiwit onder kokos roeren, dan het volgende deel en uiteindelijk het laatste deel)

  • Verdeel de ananas over 6 kommetjes, schep er wat van de kokosmousse over

  • Laat het minstens 2 uur in de koelkast staan

  • Serveer elk potje met een half uitgeschepte passievrucht


Tips: werk het af met wat munt of basilicum om wat meer smaak en antioxidanten binnen te krijgen

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt