- Roman Schmidt
Kokosmousse met ananas en passievrucht

Aantal personen:
6
Calorieën per portie:
117
Ingrediënten:
4 eiwitten
20gr suiker
200gr kokosroom (als je een uit blik neemt, gebruik dan de harde, gestolde kokosroom)
200gr ananas in blokjes gesneden
3 passievruchten
Bereiding:
Klop de eiwitten stijf
Voeg de suiker geleidelijk aan toe aan de eiwitten
blijf kloppen tot het eiwit aan de kom blijft kleven
Roer de kokos los in een aparte kom
Voeg het eiwit in drie maal toe (eerst 1/3de van het eiwit onder kokos roeren, dan het volgende deel en uiteindelijk het laatste deel)
Verdeel de ananas over 6 kommetjes, schep er wat van de kokosmousse over
Laat het minstens 2 uur in de koelkast staan
Serveer elk potje met een half uitgeschepte passievrucht
Tips: werk het af met wat munt of basilicum om wat meer smaak en antioxidanten binnen te krijgen