- Roman Schmidt
Koude komkommersoep

Aantal personen:
6
Calorieën per portie:
75
Ingrediënten:
3 komkommers in stukken gesneden
400ml kippenbouillon of groentebouillon
4 eetlepels olijfolie (van goede kwaliteit)
1 kleine sjalot fijn gesneden
0.5 teentje look gesneden
5 bladen selder
3 pijpjes venkel
5 bladen munt
4 bladen koriander
Bereiding:
Neem 3 grote komkommers en snijdt ze in stukken
Doe ze in in de blender met 400ml kippenbouillon (of groentenbouillon)
Mix het enkele seconden
Versnipper een kleine sjalot en een klein teentje look en stoof het 30 seconden op in 1 eetlepel olijfolie
Voeg het bij de komkommer. Voeg er dan 5 selderbladen, 3 pijpjes van venkel, 5 bladen munt en 4 bladen koriander aan toe
Mix het 1 minuut en voeg 3 eetlepels olijfolie er aan toe
Kruid af met zout