• Roman Schmidt

Koude komkommersoep


Aantal personen:

6


Calorieën per portie:

75


Ingrediënten:

  • 3 komkommers in stukken gesneden

  • 400ml kippenbouillon of groentebouillon

  • 4 eetlepels olijfolie (van goede kwaliteit)

  • 1 kleine sjalot fijn gesneden

  • 0.5 teentje look gesneden

  • 5 bladen selder

  • 3 pijpjes venkel

  • 5 bladen munt

  • 4 bladen koriander

Bereiding:

  • Neem 3 grote komkommers en snijdt ze in stukken

  • Doe ze in in de blender met 400ml kippenbouillon (of groentenbouillon)

  • Mix het enkele seconden

  • Versnipper een kleine sjalot en een klein teentje look en stoof het 30 seconden op in 1 eetlepel olijfolie

  • Voeg het bij de komkommer. Voeg er dan 5 selderbladen, 3 pijpjes van venkel, 5 bladen munt en 4 bladen koriander aan toe

  • Mix het 1 minuut en voeg 3 eetlepels olijfolie er aan toe

  • Kruid af met zout


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven