- Roman Schmidt
Kruidige pompoensoep

Aantal personen:
8
Calorieën per portie:
99
Ingrediënten:
1 pompoen(800gr) in stukken gesneden (de soort speelt geen rol)
2 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen gesneden
Een stuk gember van 3cm lang, geraspt of fijn gesneden
2 tenen look gesneden
2 stengels selder in stukken gesneden
1 prei
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde of verse tijm
2 vetarme bouillonblokjes (kip of vegetarisch)
2 liter water
Peper en zout
Bereiding:
Fruit de ui aan in de olie op matig vuur
Voeg na 2 minuten de gember, selder, prei en look toe en stoof verder aan gedurende 5 minuten
Voeg de kurkuma, komijn en tijm toe en bak mee voor 1 minuut
Voeg de pompoen toe en stoof 5 minuten aan
Voeg 2 liter water toe en de 2 bouillonblokjes
Kook de soep een half uur, of tot de groenten gaar zijn, op zacht vuur
Mix de soep en kruid af naar smaak
Tip: als de soep te dik is, voeg dan wat water toe. De textuur van de soep kan je zelf bepalen.
Tip: eet er een volkoren boterham bij om een voldaan gevoel te hebben