• Roman Schmidt

Kruidige pompoensoep



Aantal personen:

8


Calorieën per portie:

99


Ingrediënten:

  • 1 pompoen(800gr) in stukken gesneden (de soort speelt geen rol)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 uien in ringen gesneden

  • Een stuk gember van 3cm lang, geraspt of fijn gesneden

  • 2 tenen look gesneden

  • 2 stengels selder in stukken gesneden

  • 1 prei

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel gedroogde of verse tijm

  • 2 vetarme bouillonblokjes (kip of vegetarisch)

  • 2 liter water

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Fruit de ui aan in de olie op matig vuur

  • Voeg na 2 minuten de gember, selder, prei en look toe en stoof verder aan gedurende 5 minuten

  • Voeg de kurkuma, komijn en tijm toe en bak mee voor 1 minuut

  • Voeg de pompoen toe en stoof 5 minuten aan

  • Voeg 2 liter water toe en de 2 bouillonblokjes

  • Kook de soep een half uur, of tot de groenten gaar zijn, op zacht vuur

  • Mix de soep en kruid af naar smaak

Tip: als de soep te dik is, voeg dan wat water toe. De textuur van de soep kan je zelf bepalen.


Tip: eet er een volkoren boterham bij om een voldaan gevoel te hebben


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven