• Roman Schmidt

Mac&cheese met bloemkool


Aantal personen:

4

Calorieën per persoon:

503 kcal


Ingrediënten:

  • 280gr pasta (macaroni, penne, …)

  • 300ml water

  • 400ml halfvolle melk

  • 30gr parmesan

  • 120gr gruyere

  • 1 bloemkool in kleine roosjes gesneden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Peper en zout

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie


Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200º celcius hete lucht

  • Doe de gesneden bloemkool, olie en peper en zout in een grote ovenschaal

  • Zet door elkaar en bak in de oven voor 20-40 minuten (afhankelijk van hoe gekleurd je de bloemkool wilt, meer kleur = meer smaak)

  • Doe ondertussen de pasta, melk en water in een pot (als je nog restjes hebt van bloemkool, snijd ze fijn en voeg ze erbij)

  • Breng het aan de kook,eens het kookt laten simmeren

  • Kook de pasta gaar (ongeveer 10-12minuten)

  • Let op dat de pasta niet verbrand op de bodem

  • Als het vocht te snel verdampt kan je nog steeds wat extra melk toevoegen

  • Voeg de kaas toe als de pasta gaar is en zet rond

  • Haal de roosjes uit de oven en garneer met peterselie en voeg ze bij de pasta


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt