- Roman Schmidt
Panna cotta met frambozen

Aantal personen:
6
Calorieën per portie:
155 kcal
Ingrediënten:
600ml halfvolle melk
Vanillestok
4 gelatine bladen (op voorhand geweekt in koud water)
120gr honing
200ml halfvolle natuuryoghurt
Saus:
250gr frambozen (vers of diepgevroren)
2eetlepels honing
2eetlepels citroensap
Bereiding:
De vanillestok snijdt je in 2, schraap je uit en voegt de zaden en de stok toe aan de melk
Breng het rustig aan de kook. Dit mag gerust 10-15minuten simmeren
Haal de stok uit de melk en voeg de honing toe. Roer tot de honing is opgelost
Voeg de geweekte gelatinebladen toe en roer tot de gelatine is opgelost
Laat het mengsel wat afkoelen
Voeg de yoghurt bij het melkmengsel en roer goed door elkaar
Verdeel het in potjes en laat het minimum 6 uur staan in de koelkast
Saus:
Doe de frambozen, honing en citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.
Laat de saus afkoelen
Wanneer de panna cotta is opgesteven, schep er dan wat van de vruchtensaus op
Tip: je kan andere bessen gebruiken zoals bosbessen, aardbeien, braambessen, …
Tip: werk af met kruiden zoals citroenmelisse, citroenverbena, munt of basilicum