• Roman Schmidt

Panna cotta met frambozen


Aantal personen:

6


Calorieën per portie:

155 kcal


Ingrediënten:

  • 600ml halfvolle melk

  • Vanillestok

  • 4 gelatine bladen (op voorhand geweekt in koud water)

  • 120gr honing

  • 200ml halfvolle natuuryoghurt

  • Saus:

  • 250gr frambozen (vers of diepgevroren)

  • 2eetlepels honing

  • 2eetlepels citroensap


Bereiding:

  • De vanillestok snijdt je in 2, schraap je uit en voegt de zaden en de stok toe aan de melk

  • Breng het rustig aan de kook. Dit mag gerust 10-15minuten simmeren

  • Haal de stok uit de melk en voeg de honing toe. Roer tot de honing is opgelost

  • Voeg de geweekte gelatinebladen toe en roer tot de gelatine is opgelost

  • Laat het mengsel wat afkoelen

  • Voeg de yoghurt bij het melkmengsel en roer goed door elkaar

  • Verdeel het in potjes en laat het minimum 6 uur staan in de koelkast

Saus:

  • Doe de frambozen, honing en citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.

  • Laat de saus afkoelen


  • Wanneer de panna cotta is opgesteven, schep er dan wat van de vruchtensaus op

Tip: je kan andere bessen gebruiken zoals bosbessen, aardbeien, braambessen, …


Tip: werk af met kruiden zoals citroenmelisse, citroenverbena, munt of basilicum

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven