• Roman Schmidt

Paprikadip


Aantal personen

2


Ingrediënten

  • 5 paprika’s in stukken gesneden

  • 2 rode uien

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel oregano

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 2 teentjes fijn gesneden look

  • 20tal zwarte olijven, ontpit en in stukken gesneden

  • 50gr geroosterde amandelen

  • 3 eetlepels olijfolie (van goede kwaliteit)


Bereiding

  • Verwarm een pan op middelmatig vuur met de 2 eetlepels olijfolie

  • Voeg de uien en de paprika’s toe en bak het geheel 10-15minuten

  • Voeg de oregano, paprikapoeder en look toe en stoof alles nog 2 minuten aan

  • Doe de gebakken groenten in een blender, keukenrobot of staafmixer

  • Voeg de zwarte olijven, geroosterde amandelen en olijfolie toe en mix alles

  • Voeg er een beetje water aan toe als jet niet glad genoeg is

  • Kruid af met peper en zout


Tip: gebruik olijven met een pit en ontpit de olijven zelf. De smaak is niet te vergelijken met al ontpitte olijven

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven