• Roman Schmidt

Pasta met aubergine en za'atar


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

640


Ingrediënten:

  • 6 eetlepels olijfolie

  • 2 aubergines in kleine blokjes gesneden

  • 2 grote uien in blokjes gesneden

  • 4 teentjes look fijn gesneden

  • 1 chilipeper fijn gesneden

  • 1 grote eetlepel za’atar

  • 100gr zwarte olijven, fijn gesneden (liefst de zwarte ni­çoi­se olijven)

  • 2 brikken tomatenpasata

  • 200ml halfvolle melk

  • 50gr ricotta/persoon

  • 75gr volkorenpasta/persoon


Bereiding:

  • Bak de eerste helft van de aubergines in een grote pot met 2 eetlepels olijfolie tot ze mooi gebakken zijn (10 minuten) en haal ze uit en pot. Bewaar in een kom

  • Bak vervolgens de andere helft van de aubergines in 2 eetlepels olijfolie, tot ze mooi gebakken zijn en haal ze uit de pot en bewaar ze bij de rest van de aubergines

  • Voeg in dezelfde pot 2 eetlepels olijfolie toe en fruit de 2 uien gedurende 10 minuten aan. Voeg dan de look, chilipeper en za’atar er aan toe en bak het nog 1 minuut langer

  • Voeg de tomatenpasata, melk en olijven er aan toe en laat ongeveer 40-60 minuten suderen

  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking

  • Serveer de pasta met de ricotta en werk af met wat verse kruiden (peterselie, basilicum, oregano, …)


Tip: als je geen za’ater vindt, dan kan je deze mengeling zelf maken: 2 eetlepels gedroogde tijm, 1 koffielepel oregano, 2 eetlepels sesamzaad en 1 eetlepel sumak. De sumak kan je er eventueel uitlaten

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt