• Roman Schmidt

Pasta met kalfsgehakt en venkel



Aantal personen:

4

Calorieën per portie:

462 kcal


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 400gr kalfsgehakt

  • 1 grote ui gesneden in blokjes gesneden

  • 1 grote wortel in blokjes gesneden

  • 2 stengels selder in blokjes gesneden

  • 1 venkel (150-200gr) in stukjes gesneden

  • 4 tenen look in blokjes gesneden

  • 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1 theelepel venkelzaad

  • 1 kg Tomatenpasata

  • Peper en zout

  • 70gr ongekookte volkorenpasta per persoon

  • Optioneel: glas witte wijn

  • Optioneel: verse basilicum


Bereiding:

  • Verhit een grote pot op matig vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe wanneer de pot heet is

  • Bak de venkel 5 minuten goed aan en kruid met de theelepel venkelzaad. Haal de venkel uit de pot en hou opzij

  • Verhit de grote pot op hoog vuur en voeg 2 eetlepel olijfolie toe wanneer de pot heet is

  • Voeg vlees toe en zorg ervoor dat de onderkant van het vlees goed gebakken is

  • Breek het vlees is stukken, voeg de ui , wortel, selder en look toe. laat 5-10 minuten mee bakken

  • Voeg de gebakken venkel toe

  • Voeg tijm en oregano toe en laat 1 minuut meebakken

  • Optioneel: voeg witte wijn toe en laat bijna helemaal inkoken

  • Voeg tomatenpasata toe en breng de pot tot aan kookpunt

  • Laat minimum 1 uur koken

  • Kook de pasta gaar (kijk naar de instructies op de verpakking)

  • Optioneel: voeg wat basilicumbladjes toe



6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt