- Roman Schmidt
Pasta met kalfsgehakt en venkel

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
462 kcal
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
400gr kalfsgehakt
1 grote ui gesneden in blokjes gesneden
1 grote wortel in blokjes gesneden
2 stengels selder in blokjes gesneden
1 venkel (150-200gr) in stukjes gesneden
4 tenen look in blokjes gesneden
1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel venkelzaad
1 kg Tomatenpasata
Peper en zout
70gr ongekookte volkorenpasta per persoon
Optioneel: glas witte wijn
Optioneel: verse basilicum
Bereiding:
Verhit een grote pot op matig vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe wanneer de pot heet is
Bak de venkel 5 minuten goed aan en kruid met de theelepel venkelzaad. Haal de venkel uit de pot en hou opzij
Verhit de grote pot op hoog vuur en voeg 2 eetlepel olijfolie toe wanneer de pot heet is
Voeg vlees toe en zorg ervoor dat de onderkant van het vlees goed gebakken is
Breek het vlees is stukken, voeg de ui , wortel, selder en look toe. laat 5-10 minuten mee bakken
Voeg de gebakken venkel toe
Voeg tijm en oregano toe en laat 1 minuut meebakken
Optioneel: voeg witte wijn toe en laat bijna helemaal inkoken
Voeg tomatenpasata toe en breng de pot tot aan kookpunt
Laat minimum 1 uur koken
Kook de pasta gaar (kijk naar de instructies op de verpakking)
Optioneel: voeg wat basilicumbladjes toe