- Roman Schmidt
Pita or pizza?

Aantal personen:
2
Ingrediënten:
100gr volkorenmeel of roggebloem
200gr bloem
6gr gedroogde gist
3gr zout
180gr lauw water
250ml pasata
5 eetlepels za'atar (een mengeling van voornamelijk sesamzaad, tijm, oregano en sumak)
1 rode ui in ringen gesneden
Balsamicoazijn
1 courgette in slierten gesneden
1 puntpaprika in ringen gesneden
100gr feta
Enkele lepels tzatziki (recept staat op deze website)
8 olijven in stukken gesneden
Bereiding:
Doe de 2 bloemsoorten, zout, gist en water bij elkaar en kneed het geheel 10 minuten (je kan het ook in een keukenrobot doen)
Laat het deeg op zijn minst 40 minuten rusten
Om de saus te maken doe je de pasata in een kommetje samen met de za'atar en roer alles door elkaar
Marineer de gesneden uien in de balsamicoazijn
Verwarm de oven op 220°C
Verdeel het deeg in 2 bollen
Rol 1 bol uit en bestrijk de bodem met de gekruide tomatensaus
Doe er 50gr feta
Bak de pita pizza 5-10 minuten in de oven
Beleg de pita pizza met de helft van de groenten (courgette, paprika, ui en olijven)
Werk af met een beetje tzatziki
Herhaal het proces voor met het ander deeg
Tip: dit deeg kan je ook gebruiken voor pizza. Zo heb je een vezelrijke bodem zonder toegevoegde vetten.