• Roman Schmidt

Pita or pizza?


Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 100gr volkorenmeel of roggebloem

  • 200gr bloem

  • 6gr gedroogde gist

  • 3gr zout

  • 180gr lauw water

  • 250ml pasata

  • 5 eetlepels za'atar (een mengeling van voornamelijk sesamzaad, tijm, oregano en sumak)

  • 1 rode ui in ringen gesneden

  • Balsamicoazijn

  • 1 courgette in slierten gesneden

  • 1 puntpaprika in ringen gesneden

  • 100gr feta

  • Enkele lepels tzatziki (recept staat op deze website)

  • 8 olijven in stukken gesneden


Bereiding:

  • Doe de 2 bloemsoorten, zout, gist en water bij elkaar en kneed het geheel 10 minuten (je kan het ook in een keukenrobot doen)

  • Laat het deeg op zijn minst 40 minuten rusten

  • Om de saus te maken doe je de pasata in een kommetje samen met de za'atar en roer alles door elkaar

  • Marineer de gesneden uien in de balsamicoazijn

  • Verwarm de oven op 220°C

  • Verdeel het deeg in 2 bollen

  • Rol 1 bol uit en bestrijk de bodem met de gekruide tomatensaus

  • Doe er 50gr feta

  • Bak de pita pizza 5-10 minuten in de oven

  • Beleg de pita pizza met de helft van de groenten (courgette, paprika, ui en olijven)

  • Werk af met een beetje tzatziki

  • Herhaal het proces voor met het ander deeg


Tip: dit deeg kan je ook gebruiken voor pizza. Zo heb je een vezelrijke bodem zonder toegevoegde vetten.

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven