• Roman Schmidt

Pittige kikkererwten in een tomatensaus


Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 rode uien in ringen gesneden

  • Een rode en gele paprika in slierten gesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geplet

  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder

  • 500gr kikkererwten (afgespoeld)

  • 500gr pasata

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Verwarm een grote pan of pot op matig hoog vuur en voeg de olijfolie toe als de pan warm is

  • Fruit de uien aan gedurende 5-10 minuten

  • Voeg dan de paprika's toe en bak ze 10 minuten mee met de ui

  • Voeg de look en paprikapoeder toe en laat 30 seconden mee stoven

  • Voeg de kikkererwten bij de groenten en zet alles rond

  • Doe de pasata erbij en kook het geheel voor 20 minuten

  • Kruid het gerecht af


  • Serveer het met brood, aardappelen, rijst, ...


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt