- Roman Schmidt
Pompoen met couscous
Bijgewerkt op: 11 okt. 2019

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
650
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
Pompoen in ringen of blokjes gesneden 800-1000gr (soort speelt geen rol)
2 rode uien in ringen gesneden
2 rode paprika’s in stukken gesneden
4 tenen look fijn gesneden
Kikkererwten (uitgelekt) +/- 225 gram
1 eetlepel ras el hanout
200 gram feta kaas
Peper en zout naar smaak
60gram ongekookte couscous per persoon
Theelepel kaneel
Eetlepel koriander gesneden
Eetlepel munt gesneden
15 olijven (+/- 60gram)
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht of conventionele stand
Doe de gesneden pompoen, rode ui, rode paprika, look en kikkererwten in een bakplaat
Doe de olijfolie samen met de ras el hanout, peper en zout over de groenten en zet alles een goed rond totdat alle groenten een laagje olie met kruiden hebben
Bak de groenten 30 minuten. Zet na 20 minuten de groentemengeling nog eens door elkaar met een lepel
Maak ondertussen de couscous.
Weeg 240gram couscous af in een kom en kruid het met de kaneel
Kook 400gram water en giet het over de couscous. Dek het af en laat 5 minuten staan
Snijdt de olijven in ringen. Voeg de olijven, koriander en munt bij de couscous en zet rond
Kruid de couscous met peper en zout
Verkruimel de feta na 30 minuten over de groenten en bak nog 10 minuten verder
Serveer alles op een bord
Tip: je kan eventueel nog andere kruiden toevoegen aan de groentemengeling zoals kurkuma, za’atar, gemberpoeder, …
Tip: zonder de feta is het een vegan gerecht, voeg dan de laatste 10 minuten 50gram gehakte amandelen toe