• Roman Schmidt

Pompoen met couscous

Bijgewerkt: 11 okt 2019


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

650


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Pompoen in ringen of blokjes gesneden 800-1000gr (soort speelt geen rol)

  • 2 rode uien in ringen gesneden

  • 2 rode paprika’s in stukken gesneden

  • 4 tenen look fijn gesneden

  • Kikkererwten (uitgelekt) +/- 225 gram

  • 1 eetlepel ras el hanout

  • 200 gram feta kaas

  • Peper en zout naar smaak


  • 60gram ongekookte couscous per persoon

  • Theelepel kaneel

  • Eetlepel koriander gesneden

  • Eetlepel munt gesneden

  • 15 olijven (+/- 60gram)

  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht of conventionele stand

  • Doe de gesneden pompoen, rode ui, rode paprika, look en kikkererwten in een bakplaat

  • Doe de olijfolie samen met de ras el hanout, peper en zout over de groenten en zet alles een goed rond totdat alle groenten een laagje olie met kruiden hebben

  • Bak de groenten 30 minuten. Zet na 20 minuten de groentemengeling nog eens door elkaar met een lepel

  • Maak ondertussen de couscous.

  • Weeg 240gram couscous af in een kom en kruid het met de kaneel

  • Kook 400gram water en giet het over de couscous. Dek het af en laat 5 minuten staan

  • Snijdt de olijven in ringen. Voeg de olijven, koriander en munt bij de couscous en zet rond

  • Kruid de couscous met peper en zout

  • Verkruimel de feta na 30 minuten over de groenten en bak nog 10 minuten verder

  • Serveer alles op een bord

Tip: je kan eventueel nog andere kruiden toevoegen aan de groentemengeling zoals kurkuma, za’atar, gemberpoeder, …


Tip: zonder de feta is het een vegan gerecht, voeg dan de laatste 10 minuten 50gram gehakte amandelen toe

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt