• Roman Schmidt

Quiche met witloof, appel en walnoot


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

640


Ingrediënten:

Deeg

  • 200gr volkorenbloem

  • 2 eieren

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 4 eetlepels water

Witloof

  • 6 stronken witloof in stukken gesneden

  • 1 eetlepel olie

  • Mespunt nootmuskaat

  • Halve koffielepel tijm

  • Peper en zout

  • 1 eetlepel honing

Vulling

  • 125ml room (5% vetgehalte)

  • 4 eieren

  • Peper en zout

Topping

  • 2 appels in stukken gesneden

  • 40gr walnoten grof gehakt

  • 80gr geraspte cheddar


Bereiding:

Deeg

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een deeg, of doe ze in een keukenrobot en meng gedurende 5-10 minuten

  • Rol de deegbal in plastiekfolie en laat rusten in de koelkast

  • Verwarm de oven op 180C, hetelucht stand

Witloof

  • Bak het witloof in de olie en kruid het met peper, zout, nootmuskaat en tijm

  • Stoof het verder gedurende 5-10 minuten

  • Voeg er op het einde de honing aan toe

Vulling

  • Doe de eieren en room in een kom en klop het los. Kruid het met peper en zout

Bodem

  • Rol de deegbal uit en leg in een taartvorm bekleed met bakpapier

  • Bak blind in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten

Afwerken

  • Doe het witloof in de voorgebakken quichebodem (let op met het sap, dit kan het deeg wak maken)

  • Schik de appels op het witloof

  • Giet het eimengsel over het witloof en de appels

  • Strooi de gehakte walnoten erover

  • Verdeel de geraspte cheddar over de quiche

  • Bak de quiche gedurende 20-25 minuten in de oven


Tip: eet er een salade van waterkers en rauw witloof bij

135 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven