- Roman Schmidt
Quiche met witloof, appel en walnoot

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
640
Ingrediënten:
Deeg
200gr volkorenbloem
2 eieren
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels water
Witloof
6 stronken witloof in stukken gesneden
1 eetlepel olie
Mespunt nootmuskaat
Halve koffielepel tijm
Peper en zout
1 eetlepel honing
Vulling
125ml room (5% vetgehalte)
4 eieren
Peper en zout
Topping
2 appels in stukken gesneden
40gr walnoten grof gehakt
80gr geraspte cheddar
Bereiding:
Deeg
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een deeg, of doe ze in een keukenrobot en meng gedurende 5-10 minuten
Rol de deegbal in plastiekfolie en laat rusten in de koelkast
Verwarm de oven op 180C, hetelucht stand
Witloof
Bak het witloof in de olie en kruid het met peper, zout, nootmuskaat en tijm
Stoof het verder gedurende 5-10 minuten
Voeg er op het einde de honing aan toe
Vulling
Doe de eieren en room in een kom en klop het los. Kruid het met peper en zout
Bodem
Rol de deegbal uit en leg in een taartvorm bekleed met bakpapier
Bak blind in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten
Afwerken
Doe het witloof in de voorgebakken quichebodem (let op met het sap, dit kan het deeg wak maken)
Schik de appels op het witloof
Giet het eimengsel over het witloof en de appels
Strooi de gehakte walnoten erover
Verdeel de geraspte cheddar over de quiche
Bak de quiche gedurende 20-25 minuten in de oven
Tip: eet er een salade van waterkers en rauw witloof bij