• Roman Schmidt

Rode biet met tarwe en zuring


Aantal personen:

4

Calorieën per persoon:

290 kcal


Ingrediënten:

  • 400gr ebly

  • 4 rode bieten in stukken gesneden (in de oven gegaard zie recept ‘rode biet met geitenkaas’)

  • 2 wortelen in slierten (met de dunschiller over de wortels gaan)

  • Zuring om af te werken


Dressing:

  • Sap van een appelsien

  • Sap van een halve citroen

  • 40gr olijfolie

  • Geroosterd komijnzaad (een minuut roosteren in een droge pan op gematigd vuur)

  • Zeste van appelsien


Bereiding:

  • Kook de ebly gaar volgens de verpakking

  • Meng de wortelslierten met de dressing

  • Verdeel de ebly op borden

  • Leg op er enkele wortelslierten, stukken rode biet en zuring op

  • Werk af met nog wat dressing



10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven