- Roman Schmidt
Salade niçoise met linzenpenne

Aantal personen:
2
Ingrediënten:
120gr linzenpenne
3 lente-uien fijn gesneden
14 zwarten olijven fijn gesneden
2 tomaten in blokjes gesneden
200gr groene bonen (gekookt)
200gr tonijn
Het sap en zeste van 1 citroen
1 koffielepel oregano
2 grote eetlepels walnoot-olijfoliemayonaise
Walnoot-olijfoliemayonaise
1 eigeel
sap van citroen (of een halve als je niet van zure mayonaise houdt)
1 eetlepel mosterd
peper en zout
200ml olijfolie
200ml walnootolie
Bereiding:
Walnoot-olijfmayonaise
Doe het eigeel, citroensap, mosterd, peper en zout in een maatbeker
Giet de olijfolie en walnootolie over de andere ingrediënten
Pak een staafmixer en ga met de mixer tot aan de bodem van de maatbeker
Begin te mixen (traag van onder naar boven gaan) tot een mooie emulsie ontstaat
Kook de penne gaar zoals op de verpakking vermeld staat
Doe de tonijn met het citroensap, zeste, oregano en mayonaise onder elkaar
Doe de tonijnsalade in een kom samen met de linzenpenne, lente-ui, olijven, tomaten en groene boontjes
Tip: Je kan gerust volkorenpenne gebruiken
Tip: pasta op basis van peulvruchten zijn vezelrijk (net zoals volkorenpasta) en geven een verzadigd gevoel
Tip: je kan de mayonaise uitdunnen met magere of volle yoghurt om de calorieën te verminderen
Tip: je kan de mayonaise ook op de klassieke manier maken met een garde of je kan ook gekochte mayonaise gebruiken