• Roman Schmidt

Salade niçoise met linzenpenne


Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 120gr linzenpenne

  • 3 lente-uien fijn gesneden

  • 14 zwarten olijven fijn gesneden

  • 2 tomaten in blokjes gesneden

  • 200gr groene bonen (gekookt)

  • 200gr tonijn

  • Het sap en zeste van 1 citroen

  • 1 koffielepel oregano

  • 2 grote eetlepels walnoot-olijfoliemayonaise

Walnoot-olijfoliemayonaise

  • 1 eigeel

  • sap van citroen (of een halve als je niet van zure mayonaise houdt)

  • 1 eetlepel mosterd

  • peper en zout

  • 200ml olijfolie

  • 200ml walnootolie


Bereiding:


Walnoot-olijfmayonaise

  • Doe het eigeel, citroensap, mosterd, peper en zout in een maatbeker

  • Giet de olijfolie en walnootolie over de andere ingrediënten

  • Pak een staafmixer en ga met de mixer tot aan de bodem van de maatbeker

  • Begin te mixen (traag van onder naar boven gaan) tot een mooie emulsie ontstaat


  • Kook de penne gaar zoals op de verpakking vermeld staat

  • Doe de tonijn met het citroensap, zeste, oregano en mayonaise onder elkaar

  • Doe de tonijnsalade in een kom samen met de linzenpenne, lente-ui, olijven, tomaten en groene boontjes

Tip: Je kan gerust volkorenpenne gebruiken

Tip: pasta op basis van peulvruchten zijn vezelrijk (net zoals volkorenpasta) en geven een verzadigd gevoel

Tip: je kan de mayonaise uitdunnen met magere of volle yoghurt om de calorieën te verminderen

Tip: je kan de mayonaise ook op de klassieke manier maken met een garde of je kan ook gekochte mayonaise gebruiken


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven