• Roman Schmidt

Scampi met pasta


Aantal personen:

4

Calorieën per persoon:

580 kcal


Ingrediënten:


Saus:

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui fijngesneden

1 rode paprika in kleine blokjes

2 teentjes look fijngesneden

1 koffielepel venkelzaad (fijn gesneden of verpulvert)

5 tomaten (gesneden) of 1 blik tomaten

100ml witte wijn

200 ml room (5-7%)

1 koffielepel tijm

Tiental basilicumbladen fijn gesneden


Scampi:

500gr scampi (zonder karkas, als je ze in het karkas bakt, dan moet je ze 3 minuten langer bakken)

3 eetlepels olijfolie

1 teentje look

1 sjalot fijngesneden

Een bussel peterselie fijngesneden

Citroensap


280gr pasta (70gr ongekookte pasta per man). Liefst een pasta met minimum 4gr vezels/100gr


Kruiden voor af te werken (peterselie, dragon, kervel, basilicum, …)

Een paar pijnboompitten


Bereiding


Saus:

Verhit een rode ui in 2 eetlepels olijfolie op middelmatig vuur

Voeg er na 3-5 minuten de paprika aan toe en stoof het verder aan gedurende 3 minuten. Voeg de look, tijm en het venkelzaad toe en bak het een minuut mee

Voeg er dan 5 gesneden tomaten aan toe (of een blik tomaten)

Voeg al een beetje zout aan toe, zodat het vocht wordt onttrokken

Stoof het geheel voor 5 minuten (hoog vuur) en voeg dan een scheut (100ml) witte wijn eraan toe

Als de saus nog dik is kan je er wat water aan toevoegen

Voeg dan de basilicum toe aan de saus en kook de saus nog 10minuten

Voeg er nog 200 ml room (5-7%) aan toe en kook het nog voor 5 minuten


Begin de pasta te koken


Scampi:

Doe de 3 eetlepels olijfolie in een hete pan

Begin de scampi goed te bakken in de pan

Voeg er na een minuut de sjalot, look en peterselie aan toe en bak alles nog een minuut

Zet de pan van het vuur en voeg eventueel wat citroensap toe


Werk het gerecht af met de verse kruiden en wat pijnboompitten


Tip: gebruik vaak verse en gedroogde kruiden. Ze zitten boordevol vitaminen, antioxidanten en smaak


29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven