- Roman Schmidt
Scampi met pasta

Aantal personen:
4
Calorieën per persoon:
580 kcal
Ingrediënten:
Saus:
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui fijngesneden
1 rode paprika in kleine blokjes
2 teentjes look fijngesneden
1 koffielepel venkelzaad (fijn gesneden of verpulvert)
5 tomaten (gesneden) of 1 blik tomaten
100ml witte wijn
200 ml room (5-7%)
1 koffielepel tijm
Tiental basilicumbladen fijn gesneden
Scampi:
500gr scampi (zonder karkas, als je ze in het karkas bakt, dan moet je ze 3 minuten langer bakken)
3 eetlepels olijfolie
1 teentje look
1 sjalot fijngesneden
Een bussel peterselie fijngesneden
Citroensap
280gr pasta (70gr ongekookte pasta per man). Liefst een pasta met minimum 4gr vezels/100gr
Kruiden voor af te werken (peterselie, dragon, kervel, basilicum, …)
Een paar pijnboompitten
Bereiding
Saus:
Verhit een rode ui in 2 eetlepels olijfolie op middelmatig vuur
Voeg er na 3-5 minuten de paprika aan toe en stoof het verder aan gedurende 3 minuten. Voeg de look, tijm en het venkelzaad toe en bak het een minuut mee
Voeg er dan 5 gesneden tomaten aan toe (of een blik tomaten)
Voeg al een beetje zout aan toe, zodat het vocht wordt onttrokken
Stoof het geheel voor 5 minuten (hoog vuur) en voeg dan een scheut (100ml) witte wijn eraan toe
Als de saus nog dik is kan je er wat water aan toevoegen
Voeg dan de basilicum toe aan de saus en kook de saus nog 10minuten
Voeg er nog 200 ml room (5-7%) aan toe en kook het nog voor 5 minuten
Begin de pasta te koken
Scampi:
Doe de 3 eetlepels olijfolie in een hete pan
Begin de scampi goed te bakken in de pan
Voeg er na een minuut de sjalot, look en peterselie aan toe en bak alles nog een minuut
Zet de pan van het vuur en voeg eventueel wat citroensap toe
Werk het gerecht af met de verse kruiden en wat pijnboompitten
Tip: gebruik vaak verse en gedroogde kruiden. Ze zitten boordevol vitaminen, antioxidanten en smaak