• Roman Schmidt

Shakshuka met eieren

Bijgewerkt: 20 nov 2019

























Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

593


Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 uien in blokjes gesneden

  • 1 courgette in blokjes gesneden

  • 2 paprika’s in blokjes gesneden

  • 2 teentjes look gesneden of geperst

  • 1 eetlepel harissa (of 1 theelepel als je niet tegen pikant kan)

  • Halve theelepel komijn

  • Halve theelepel paprikapoeder

  • Mespunt nootmuskaat

  • 4 tomaten in blokjes gesneden

  • Peper en zout

  • 4 eieren

  • Handvol gehakte peterselie

  • Geroosterde volkoren boterham (dit recept is berekend op 4 boterhammen/man)


Bereiding:

  • Verwarm een pan op matig vuur met de olijfolie

  • Voeg de uien, courgette en paprika toe en laat het 5 minuten aanstoven

  • Voeg dan de look, harissa, komijn, paprikapoeder en nootmuskaat toe en stoof het gedurende 2-3 minuten

  • Doe de gehakte tomaten bij de pan en laat het wat uitkoken tot het geheel wat minder waterig is (5-10 minuten)

  • Kruid het gerecht af met peper en zout naar smaak

  • Maak 4 kuiltjes is in de saus en doe de eieren in een kuiltje. Zet een deksel op de pan

  • Laat het gerecht op laag tot matig vuur staan tot het eiwit gestold is (ongeveer 5 minuten)

  • Werk af met de gehakte peterselie


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven