- Roman Schmidt
Shakshuka met eieren
Bijgewerkt: 20 nov 2019

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
593
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
2 uien in blokjes gesneden
1 courgette in blokjes gesneden
2 paprika’s in blokjes gesneden
2 teentjes look gesneden of geperst
1 eetlepel harissa (of 1 theelepel als je niet tegen pikant kan)
Halve theelepel komijn
Halve theelepel paprikapoeder
Mespunt nootmuskaat
4 tomaten in blokjes gesneden
Peper en zout
4 eieren
Handvol gehakte peterselie
Geroosterde volkoren boterham (dit recept is berekend op 4 boterhammen/man)
Bereiding:
Verwarm een pan op matig vuur met de olijfolie
Voeg de uien, courgette en paprika toe en laat het 5 minuten aanstoven
Voeg dan de look, harissa, komijn, paprikapoeder en nootmuskaat toe en stoof het gedurende 2-3 minuten
Doe de gehakte tomaten bij de pan en laat het wat uitkoken tot het geheel wat minder waterig is (5-10 minuten)
Kruid het gerecht af met peper en zout naar smaak
Maak 4 kuiltjes is in de saus en doe de eieren in een kuiltje. Zet een deksel op de pan
Laat het gerecht op laag tot matig vuur staan tot het eiwit gestold is (ongeveer 5 minuten)
Werk af met de gehakte peterselie