- Roman Schmidt
Snelle wok met tofu en broccolini (vegan)

Aantal personen:
2
Ingrediënten:
Arachideolie (200-300ml om de tofu in te bakken)
250gr tofu, in stukken gesneden
Maiszetmeel om de rond de tofu te doen
120gr noodles gekookt volgens verpakking (dit zou ongeveer 250gr wegen als de noodles gekookt zijn)
2 eetlepels arachideolie
1 chilipeper fijngesneden
1 stukje gember fijngesneden
1 teentje look fijngesneden
300gr broccolini in 2 gesneden
4 lente-uien in stukken gesneden
100ml water
40ml sojasaus
40ml mirin
1 theelepel sesamolie
Optioneel: sesamzaad om af te werken
Bereiding:
Zet een wok op hoog vuur en voeg er een grote hoeveelheid olie aan toe
Omhul de tofu met het maiszetmeel
Bak de tofu in de olie als de olie 180°C bereikt (de olie lijkt dan te bewegen op het oppervlakte)
Bak de tofu tot de buitenkant krokant is (2minuten)
Leg de tofu op keukenpapier, zeef de olie en hou de olie eventueel bij
Verwarm de wok terug op hoog vuur en voeg de 2 eetlepels arachideolie eraan toe
Doe de lente-ui, chilipeper, look, gember en broccolini in de wok en roerbak het geheel gedurende 3-4 minuten
Voeg de noodles toe aan de wok en zet alles om
Voeg het water, sojasaus, mirin en sesamolie toe aan de wok
Wok alles nog 1 minuut
Werk af met de tofu en optioneel het sesamzaad
Tip: Herbruik de tofuolie bij om de volgende keer je dit overheerlijk gerecht maakt