• Roman Schmidt

Snelle wok met tofu en broccolini (vegan)


Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • Arachideolie (200-300ml om de tofu in te bakken)

  • 250gr tofu, in stukken gesneden

  • Maiszetmeel om de rond de tofu te doen

  • 120gr noodles gekookt volgens verpakking (dit zou ongeveer 250gr wegen als de noodles gekookt zijn)

  • 2 eetlepels arachideolie

  • 1 chilipeper fijngesneden

  • 1 stukje gember fijngesneden

  • 1 teentje look fijngesneden

  • 300gr broccolini in 2 gesneden

  • 4 lente-uien in stukken gesneden

  • 100ml water

  • 40ml sojasaus

  • 40ml mirin

  • 1 theelepel sesamolie

  • Optioneel: sesamzaad om af te werken


Bereiding:

  • Zet een wok op hoog vuur en voeg er een grote hoeveelheid olie aan toe

  • Omhul de tofu met het maiszetmeel

  • Bak de tofu in de olie als de olie 180°C bereikt (de olie lijkt dan te bewegen op het oppervlakte)

  • Bak de tofu tot de buitenkant krokant is (2minuten)

  • Leg de tofu op keukenpapier, zeef de olie en hou de olie eventueel bij

  • Verwarm de wok terug op hoog vuur en voeg de 2 eetlepels arachideolie eraan toe

  • Doe de lente-ui, chilipeper, look, gember en broccolini in de wok en roerbak het geheel gedurende 3-4 minuten

  • Voeg de noodles toe aan de wok en zet alles om

  • Voeg het water, sojasaus, mirin en sesamolie toe aan de wok

  • Wok alles nog 1 minuut

  • Werk af met de tofu en optioneel het sesamzaad

Tip: Herbruik de tofuolie bij om de volgende keer je dit overheerlijk gerecht maakt

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven