• Roman Schmidt

Spicy noodles


Aantal personen:

1

Calorieën per persoon:

500 kcal


Ingrediënten:

  • 50gr sojascheuten

  • 2 pijpajuinen fijngesneden

  • 60-80gr noedels

  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad


Umamipasta:

  • 100ml sojasaus

  • 50ml mirin

  • 100ml water

  • 30ml azijn

  • 1 steranijs

  • 1 teentje look fijngesneden

  • 1 chilipeper fijngesneden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels misopasta


Bereiding:

Umamipasta:

  • Doe de olie in een potje en stoof de chilipeper en look op

  • Voeg de sojasaus, mirin, water en steranijs toe en laat het op zeer laag vuur een half uur sudderen

  • Haal het van het vuur en laat het 10 minuten afkoelen

  • Verwijder de steranijs en voeg de misopasta eraan toe


  • Kook de noedels gaar volgens recept

  • Laat de sojascheuten de laatste 30 seconden voor de pasta gaar is meekoken

  • Doe de noedels, sojascheuten, pijpajuin en sesam in een kom met een lepel van de umamipasta


Tip: De umamipasta houdt redelijk lang in de koelkast. Je kan hem in andere wokgerechten ook gebruiken


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 Roman Schmidt