- Roman Schmidt
Spicy noodles

Aantal personen:
1
Calorieën per persoon:
500 kcal
Ingrediënten:
50gr sojascheuten
2 pijpajuinen fijngesneden
60-80gr noedels
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Umamipasta:
100ml sojasaus
50ml mirin
100ml water
30ml azijn
1 steranijs
1 teentje look fijngesneden
1 chilipeper fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels misopasta
Bereiding:
Umamipasta:
Doe de olie in een potje en stoof de chilipeper en look op
Voeg de sojasaus, mirin, water en steranijs toe en laat het op zeer laag vuur een half uur sudderen
Haal het van het vuur en laat het 10 minuten afkoelen
Verwijder de steranijs en voeg de misopasta eraan toe
Kook de noedels gaar volgens recept
Laat de sojascheuten de laatste 30 seconden voor de pasta gaar is meekoken
Doe de noedels, sojascheuten, pijpajuin en sesam in een kom met een lepel van de umamipasta
Tip: De umamipasta houdt redelijk lang in de koelkast. Je kan hem in andere wokgerechten ook gebruiken