- Roman Schmidt
Thaise viscurry

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
447
Ingrediënten:
Kokosroom light 400ml
1 stengel citroengras zeer fijn gesneden
4 cm gember zeer fijn gesneden
Limoenzeste van 1 limoen
2 tenen look fijngesneden
1 eetlepel kerriepoeder (of kerriepasta)
1 courgette in lucifers gesneden
2 wortelen in lucifers gesneden
1 prei in lucifers gesneden
2 paprikas in lucifers gesneden
1 blik linzen (125gr), uitgelekt en afgespoeld
1 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
Limoensap
400gr witte vis
240gr volkoren rijst
Bereiding:
Doe de kokosroom in een grote pan samen met de gember, citroengras, limoenzeste en look
Laat dit 15 minuten op matig vuur zacht inkoken
Kook de rijst volgens de richtlijnen op de verpakking
Wanneer de room wat ingekookt is roer dan de suiker, vissaus, kerriepoeder (of pasta) en limoensap toe
Doe de prei, wortel, courgette, paprika en linzen toe aan de saus en kook ze gaar (ongeveer 5 minuten)
Leg de vis in de pan en schep er wat groenten boven op
Gaar de vis 7-10 minuten
Tip: je kan de vis vervangen door kipfilet, runderlapjes, scampi, ...
Tip: voor de vegetarische optie laat je de vissaus en vis eruit. Voeg dan wel 300gr extra linzen toe