• Roman Schmidt

Thaise viscurry


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

447


Ingrediënten:

  • Kokosroom light 400ml

  • 1 stengel citroengras zeer fijn gesneden

  • 4 cm gember zeer fijn gesneden

  • Limoenzeste van 1 limoen

  • 2 tenen look fijngesneden

  • 1 eetlepel kerriepoeder (of kerriepasta)

  • 1 courgette in lucifers gesneden

  • 2 wortelen in lucifers gesneden

  • 1 prei in lucifers gesneden

  • 2 paprikas in lucifers gesneden

  • 1 blik linzen (125gr), uitgelekt en afgespoeld

  • 1 eetlepel suiker

  • 2 eetlepels vissaus

  • Limoensap

  • 400gr witte vis

  • 240gr volkoren rijst


Bereiding:

  • Doe de kokosroom in een grote pan samen met de gember, citroengras, limoenzeste en look

  • Laat dit 15 minuten op matig vuur zacht inkoken

  • Kook de rijst volgens de richtlijnen op de verpakking

  • Wanneer de room wat ingekookt is roer dan de suiker, vissaus, kerriepoeder (of pasta) en limoensap toe

  • Doe de prei, wortel, courgette, paprika en linzen toe aan de saus en kook ze gaar (ongeveer 5 minuten)

  • Leg de vis in de pan en schep er wat groenten boven op

  • Gaar de vis 7-10 minuten


Tip: je kan de vis vervangen door kipfilet, runderlapjes, scampi, ...


Tip: voor de vegetarische optie laat je de vissaus en vis eruit. Voeg dan wel 300gr extra linzen toe

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven