• Roman Schmidt

Toast met een gepocheerd ei en avocado


Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • 1 dikke snee brood (volkoren, rogge, meergranen, ...)

  • Een halve avocado in schijven gesneden

  • Enkele gehalveerde kerstomaten

  • 1 theelepel olijfolie (van goede kwaliteit en smaak)

  • 1 ei

  • Kruidenmengeling (kervel, dragon, bieslook, peterselie, tuinkers, ...)

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Toast het brood

  • Beleg de toast al met de avocado en dresseer de tomaten er rond

  • Pocheer het ei (breng een pot water tot aan het kookpunt, breek het ei in een kopje, maak een draaikolk met een garde, laat het ei in de draaikolk zakken, laat het 2-3 minuten in het water garen, haal het ei eruit en dep af op keukenpapier)

  • Leg het ei op de toast en werk af met de kruiden, olijfolie, peper en zout

Tip: je kan een dressing maken met 100gr olijfolie, 50gr citroensap, 25gr honing, een scheutje water en zout. Roer alles tot een homegeen mengsel. Zo kan je een eetlepel dressing gebruiken (door het uitdunnen van de olijfolie zijn er minder calorieën aanwezig). Dit is een geweldige basisdressing voor salades.

Tip: zorg ervoor dat je verse eieren hebt om te pocheren

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven