• Roman Schmidt

Vegan bloemkool taco


Aantal personen:

4


Caloriëen per portie (1 portie = 3 taco’s):

534 kcal


Ingrediënten:

  • Kleine tortilla’s

  • 1 bloemkool (+/- 500 gr bloemkoolroosjes)

  • 1 theelepel lookpoeder

  • 1 theelepel oregano

  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel peper

  • 1 theelepel zout

  • 5 grote eetlepels bloem (naar keuze)

  • 100-150 ml water

  • 1 grote eetlepel ketchup

  • 1 grote eetlepel mosterd

  • 1-2 eetlepels tabasco

  • 3 eetlepels maple syrup

  • 2 tenen look fijngesneden of geperst

  • 2 rode uien fijngesneden (eventueel op voorhand in azijn gelegd)

  • 2 avocado’s in partjes gesneden

  • 2 tomaten in blokjes gesneden

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C

Hot sauce

  • Meng de ketchup, mosterd, tabasco, maple syrup en look tot een saus

Beslag

  • Doe de oregano, paprikapoeder, komijn, lookpoeder, zout, peper en bloem in een grote kom

  • Voeg 100 ml water toe en meng met een garde. Als het beslag nog te dik is, voeg dan nog wat meer water toe. (Het beslag moet dik genoeg blijven om de bloemkoolroosjes te bedekken)

  • Doe de bloemkoolroosjes in het beslag en meng totdat ze volledig bedekt zijn

Bakken

  • Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de roosjes niet tegen elkaar plakken

  • Bak gedurende 15 minuten in de oven.

  • Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de bloemkoolroosjes met de hot sauce. Zet ze vervolgens terug in de oven en laat nog 15 minuten bakken

  • Controleer of de bloemkoolroosjes mooi goudbruin zijn en haal ze vervolgens uit de oven

  • Bestrijk ze een laatste keer met de hot sauce

Afwerken

  • Verwarm de tortilla’s in een pan of zoals aangegeven op de verpakking

  • Vul de tortilla met enkele bloemkoolroosjes, wat rode ui, tomaat en avocado


Tip: werk de taco’s af met wat citroenzeste en sap

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven