• Roman Schmidt

Vegan couscous met kikkererwten en kaneel


Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 uien in stukken gesneden

  • 2 wortelen in dikke ringen gesneden

  • 1 gele paprika in stukken gesneden

  • 1 courgette in stukken gesneden

  • 400gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

  • 2 kaneelstokken

  • 1 eetlepel ras el hanout

  • Groentebouillon

  • 120gr couscous

  • Fijn gehakte peterselie en/of koriander en/of munt

  • 1 ingelegde citroen fijngesneden

  • 40gr geroosterde amandelen als afwerking

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Zet een grote pot op matig vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe

  • Stoof de ui, wortel, paprika en courgette gedurende 10 minuten aan

  • Voeg de kikkererwten toe en stoof nog 5 minuten aan

  • Doe de kaneelstokken en ras el hanout bij de groenten en bak ze mee gedurende 1 minuut

  • Voeg groentebouillon toe tot het geheel net onderstaat en kook het 20 minuten

  • Gaar de couscous zoals vermeld staat op de verpakking

  • Doe de overige olijfolie, kruiden en ingelegde citroen bij de couscous en roer alles om

  • Kruid de stoverij en couscous met peper en zout

  • Werk de couscous af met de geroosterde amandelen

Tip: je kan de amandelen wisselen met feta om er een vegetarisch gerecht van te maken

Tip: gebruik als het kan de groentebouillon van op deze site

Tip: je kan ook een kippenbil mee laten koken gedurende 20-30 minuten

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven