- Roman Schmidt
Vegan couscous met kikkererwten en kaneel

Aantal personen:
2
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
2 uien in stukken gesneden
2 wortelen in dikke ringen gesneden
1 gele paprika in stukken gesneden
1 courgette in stukken gesneden
400gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
2 kaneelstokken
1 eetlepel ras el hanout
Groentebouillon
120gr couscous
Fijn gehakte peterselie en/of koriander en/of munt
1 ingelegde citroen fijngesneden
40gr geroosterde amandelen als afwerking
Peper en zout
Bereiding:
Zet een grote pot op matig vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe
Stoof de ui, wortel, paprika en courgette gedurende 10 minuten aan
Voeg de kikkererwten toe en stoof nog 5 minuten aan
Doe de kaneelstokken en ras el hanout bij de groenten en bak ze mee gedurende 1 minuut
Voeg groentebouillon toe tot het geheel net onderstaat en kook het 20 minuten
Gaar de couscous zoals vermeld staat op de verpakking
Doe de overige olijfolie, kruiden en ingelegde citroen bij de couscous en roer alles om
Kruid de stoverij en couscous met peper en zout
Werk de couscous af met de geroosterde amandelen
Tip: je kan de amandelen wisselen met feta om er een vegetarisch gerecht van te maken
Tip: gebruik als het kan de groentebouillon van op deze site
Tip: je kan ook een kippenbil mee laten koken gedurende 20-30 minuten