• Roman Schmidt

'Vlezige' groentebouillon


Aantal liter:

1


Ingrediënten:

  • 1 eetlepels olijfolie

  • 2 uien in ringen gesneden

  • Halve venkel in ringen gesneden

  • 1 wortel in ringen gesneden

  • 1 selder stengen in stukken gesneden

  • Halve koffielepel zout

  • 1 koffielepel tomatenpuree

  • 1 tomaat in stukken gesneden

  • 1 liter water

  • 2 kruidnagels

  • 3 takken tijm

  • 2 laurierbladen

  • 1 tak rozemarijn

  • Halve koffielepel korianderzaad

  • Halve koffielepel peperbollen

  • Optioneel: gedroogde paddenstoelen

  • Optioneel: een stuk konbu


Bereiding:

  • Verwarm de eetlepel olijfolie in een potje op matig warm vuur

  • Je voegt de 2 uien toe (in ringen gesneden) en stooft deze op tot ze gekleurd zijn

  • Vervolgens voeg je de halve venkel toe (in stukjes gesneden) en stoof mee gedurende 3 minuten.

  • Voeg dan een gesneden wortel en een gesneden selder toe + een beetje zout om vocht te onttrekken

  • Voeg na 2 minuten een koffielepel tomatenpuree toe en bak hem 2 minuten uit

  • Voeg vervolgens een halve tomaat er aan toe en stoof ze mee voor 3 minuten

  • Voeg er dan een liter water bij + 2 kruidnagels + tijm + laurier + rozemarijn + korianderzaad + peperbollen. Overdrijf niet met de kruiden, een beetje doet wonderen. Kook het 45-60 minuten en zeef het geheel.



Tip: je kan ook gedroogde paddenstoelen mee laten koken om umami toe te voegen of nadat de bouillon gekookt en gezeefd is, het blad konbu nog een half uurtje op zeer zacht vuur laten mee sudderen. Hierdoor smaakt de bouillon bijna vlezig.


Tip: je kan makkelijk meer liter maken. Vermenigvuldig het recept met de hoeveelheid liter dat je wilt.


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven