- Roman Schmidt
Pasta met prei, erwten, ei en parmezaan

Aantal personen:
4
Calorieën per persoon:
610 kcal
Ingrediënten:
280gr pasta (ik heb spelt gebruikt, maar de volkoren variant heeft de voorkeur)
2 eetlepels olijfolie
2 preien fijn in halve ringen gesneden
200gr erwten
4 volledige eieren met 2 eigelen
120gr parmezaan of grana padano geraspt
Peper en zout
4 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de verpakking, maar hou een tas pastawater opzij (ik haal het water na 6 minuten koken eruit)
Meng in een kom de eieren, eigelen, parmezaan, peper en zout
Gebruik veel peper in dit gerecht
Stoof in een grote en hoge pan (of pot) de prei op in de olie op matig vuur voor 5 minuten
Voeg de erwten eraan toe en stoof het nog een minuut
Voeg al een beetje pastawater toe aan de pan
Zet het vuur op laag
Voeg de gekookte pasta toe en zet het al een beetje rond in de pan
Voeg het ei-kaasmengsel eraan toe en roer alles goed door elkaar
Als het te droog is kan je nog wat pastawater eraan toevoegen
Werk af met de peterselie