• Roman Schmidt

Pasta met prei, erwten, ei en parmezaan


Aantal personen:

4

Calorieën per persoon:

610 kcal


Ingrediënten:

  • 280gr pasta (ik heb spelt gebruikt, maar de volkoren variant heeft de voorkeur)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 preien fijn in halve ringen gesneden

  • 200gr erwten

  • 4 volledige eieren met 2 eigelen

  • 120gr parmezaan of grana padano geraspt

  • Peper en zout

  • 4 eetlepels gehakte peterselie


Bereiding:

  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking, maar hou een tas pastawater opzij (ik haal het water na 6 minuten koken eruit)

  • Meng in een kom de eieren, eigelen, parmezaan, peper en zout

  • Gebruik veel peper in dit gerecht

  • Stoof in een grote en hoge pan (of pot) de prei op in de olie op matig vuur voor 5 minuten

  • Voeg de erwten eraan toe en stoof het nog een minuut

  • Voeg al een beetje pastawater toe aan de pan

  • Zet het vuur op laag

  • Voeg de gekookte pasta toe en zet het al een beetje rond in de pan

  • Voeg het ei-kaasmengsel eraan toe en roer alles goed door elkaar

  • Als het te droog is kan je nog wat pastawater eraan toevoegen

  • Werk af met de peterselie


24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven