• Roman Schmidt

Volkoren pannenkoek met ananas, rum en geparfumeerde yoghurt


Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 100gr volkoren bloem

  • 2 eieren

  • 250-300ml halfvolle melk

  • Een halve ananas in blokjes gesneden

  • Een snuifje kaneel

  • 3 kruidnagels

  • Een scheutje rum (captain morgan werkt zeer goed in dit recept)

  • 200gr volle yoghurt

  • Een eetlepel agavesiroop

  • Een lekje oranjebloesemwater

  • Neutrale olie (arachideolie, maisolie, zonnebloemolie)


Bereiding:

  • Doe de bloem in een kom, voeg de melk en de eieren toe en roer tot een homogene massa (hoe meer melk, hoe dunner het beslag, hoe dunner de pannenkoek)

  • Bak de pannenkoeken in een antikleefpan met het minimum aan olie

  • Verhit een pan op matig tot heet vuur en voeg een eetlepel olie toe

  • Doe de ananas in de pan samen met de kruidnagels en bak goed aan

  • Voeg na 5 minuten de kaneel toe en de scheut rum

  • Laat de rum volledig verdampen

  • Doe de ananas in een kommetje

  • Giet de yoghurt in een kommetje en voeg de agavesiroop en het oranjebloesemwater toe

  • Roer los

  • Neem een pannenkoek, doe er wat ananas in en werk af met de yoghurtsaus

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven