- Roman Schmidt
Volkoren pannenkoek met ananas, rum en geparfumeerde yoghurt

Aantal personen:
2
Ingrediënten:
100gr volkoren bloem
2 eieren
250-300ml halfvolle melk
Een halve ananas in blokjes gesneden
Een snuifje kaneel
3 kruidnagels
Een scheutje rum (captain morgan werkt zeer goed in dit recept)
200gr volle yoghurt
Een eetlepel agavesiroop
Een lekje oranjebloesemwater
Neutrale olie (arachideolie, maisolie, zonnebloemolie)
Bereiding:
Doe de bloem in een kom, voeg de melk en de eieren toe en roer tot een homogene massa (hoe meer melk, hoe dunner het beslag, hoe dunner de pannenkoek)
Bak de pannenkoeken in een antikleefpan met het minimum aan olie
Verhit een pan op matig tot heet vuur en voeg een eetlepel olie toe
Doe de ananas in de pan samen met de kruidnagels en bak goed aan
Voeg na 5 minuten de kaneel toe en de scheut rum
Laat de rum volledig verdampen
Doe de ananas in een kommetje
Giet de yoghurt in een kommetje en voeg de agavesiroop en het oranjebloesemwater toe
Roer los
Neem een pannenkoek, doe er wat ananas in en werk af met de yoghurtsaus