• Roman Schmidt

Witloofsalade met peer en honing-mosterddressing


Aantal personen

1


Ingrediënten

2 witlofstronken

1 peer dun gesneden of geschaafd met een mandoline

1 peer in 8 gesneden

1 koffielepel honing

Een mespunt tijm

50gr zachte geitenkaas

25gr walnoten

1 eetlepel gesneden bieslook

Getoast roggebrood


Honing-mosterddressing

Halve eidooier

2 eetlepels honing

2 eetlepels mosterd

Sap van halve citroen

1 eetlepel azijn

Peper en zout

100ml walnootolie of koolzaadolie

50ml olijfolie

Sjalot fijn gesneden



Bereiding

Gebakken peren

Snijd de peer in 8 stukken en leg ze in een ovenschotel

Voeg 1 koffielepel honing en de tijm toe

Zet alles rond

Bak het in een oven van 200°C voor 10-15 minuten


Dressing

Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de fijngesneden sjalot, in een staafmixer en mix alles tot een emulsie

Voeg de fijngesneden sjalot toe


Trek de bladeren van de witlofstronk en schik ze op een bord

Leg de gebakken en rauwe peren ertussen

Strooi de geitenkaas, bieslook en walnoten erover

Werk af met een lepel of 2 van de honing-mosterddressing


De walnoten en de oliën in de dressing zijn een bron van omega-3. Gebruik de dressing om verschillende salades (bijvoorbeeld met venkel en sinaasappel) af te werken. Als je de dressing koel bewaard blijft ze tot 2 weken houdbaar.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven