- Roman Schmidt
Witloofsalade met peer en honing-mosterddressing

Aantal personen
1
Ingrediënten
2 witlofstronken
1 peer dun gesneden of geschaafd met een mandoline
1 peer in 8 gesneden
1 koffielepel honing
Een mespunt tijm
50gr zachte geitenkaas
25gr walnoten
1 eetlepel gesneden bieslook
Getoast roggebrood
Honing-mosterddressing
Halve eidooier
2 eetlepels honing
2 eetlepels mosterd
Sap van halve citroen
1 eetlepel azijn
Peper en zout
100ml walnootolie of koolzaadolie
50ml olijfolie
Sjalot fijn gesneden
Bereiding
Gebakken peren
Snijd de peer in 8 stukken en leg ze in een ovenschotel
Voeg 1 koffielepel honing en de tijm toe
Zet alles rond
Bak het in een oven van 200°C voor 10-15 minuten
Dressing
Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de fijngesneden sjalot, in een staafmixer en mix alles tot een emulsie
Voeg de fijngesneden sjalot toe
Trek de bladeren van de witlofstronk en schik ze op een bord
Leg de gebakken en rauwe peren ertussen
Strooi de geitenkaas, bieslook en walnoten erover
Werk af met een lepel of 2 van de honing-mosterddressing
De walnoten en de oliën in de dressing zijn een bron van omega-3. Gebruik de dressing om verschillende salades (bijvoorbeeld met venkel en sinaasappel) af te werken. Als je de dressing koel bewaard blijft ze tot 2 weken houdbaar.