• Roman Schmidt

Wok met kip en teriyakisaus

Bijgewerkt: 4 okt 2019


Aantal personen:

4


Calorieën per portie:

510 kcal


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels arachideolie

  • 300gr kipfilet in blokjes of 300gr seitan

  • 100ml water

  • 2 uien gesneden in grote stukken gesneden

  • Gele paprika in grote stukken gesneden

  • Rode paprika in grote stukken gesneden

  • 1 broccoli in roosjes gesneden

  • 3 tenen look in blokjes gesneden

  • 40gr cashewnoten

  • 4 lente uien fijn gesnipperd

Saus

  • 4 eetlepels hoisinsaus

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 4 eetlepels water

  • 2 eetlepels azijn

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 theelepel maïzena


  • 60gr ongekookte zilvervlies rijst of volkoren rijst per persoon


Bereiding:

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking

  • Voeg al de ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer ze tot een homogene massa

  • Verhit een wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels arachideolie toe wanneer de wok heet is. Bak de kip of seitan goed aan

  • Voeg het water toe wanneer de kip goed aangebakken is. Laat het 30 seconden koken en haal alles uit de wok en houdt opzij in een kom

  • Verhit de wok terug op hoog vuur en voeg 1 eetlepel arachideolie toe wanneer de wok heet is

  • Voeg de uien en broccoli en laat even aan kleuren zonder te roeren. Dit geeft de typische wok smaak

  • Schudt de groenten door elkaar en voeg de paprika, look en cashewnoten toe. Roerbak ongeveer 1 minuut

  • Voeg de kip met het vocht en de saus toe

  • Laat het tot het kookpunt komen en kook het geheel ongeveer 1 minuut

  • Werk af met de lente ui

Tip: Je kan het vlees of seitan marineren in 2 eetlepels van de saus

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven