- Roman Schmidt
Wok met kip en teriyakisaus
Bijgewerkt op: 4 okt. 2019

Aantal personen:
4
Calorieën per portie:
510 kcal
Ingrediënten:
3 eetlepels arachideolie
300gr kipfilet in blokjes of 300gr seitan
100ml water
2 uien gesneden in grote stukken gesneden
Gele paprika in grote stukken gesneden
Rode paprika in grote stukken gesneden
1 broccoli in roosjes gesneden
3 tenen look in blokjes gesneden
40gr cashewnoten
4 lente uien fijn gesnipperd
Saus
4 eetlepels hoisinsaus
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels water
2 eetlepels azijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel maïzena
60gr ongekookte zilvervlies rijst of volkoren rijst per persoon
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de verpakking
Voeg al de ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer ze tot een homogene massa
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels arachideolie toe wanneer de wok heet is. Bak de kip of seitan goed aan
Voeg het water toe wanneer de kip goed aangebakken is. Laat het 30 seconden koken en haal alles uit de wok en houdt opzij in een kom
Verhit de wok terug op hoog vuur en voeg 1 eetlepel arachideolie toe wanneer de wok heet is
Voeg de uien en broccoli en laat even aan kleuren zonder te roeren. Dit geeft de typische wok smaak
Schudt de groenten door elkaar en voeg de paprika, look en cashewnoten toe. Roerbak ongeveer 1 minuut
Voeg de kip met het vocht en de saus toe
Laat het tot het kookpunt komen en kook het geheel ongeveer 1 minuut
Werk af met de lente ui
Tip: Je kan het vlees of seitan marineren in 2 eetlepels van de saus